Üdítő, tehénvizelettel

A tehenek szent állatok a hindu világban, az ősi hindu iratok pedig magasztalják a tehénvizelet terápiás erényeit. Egy indiai szervezet, a Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) jóvoltából megjelent az 5% desztillált tehénvizeletet tartalmazó ital.

Az ital neve Goloka Pay. Nyilván elsősorban mindenki az ízére és a szagára kíváncsi. Nos, nincs pisiszaga, és az ízesítésben sem ismerhető fel a vizelet. A Goloka Pay jótékony hatású gyógynövényeket is tartalmaz, például bazsalikomot, és kétféle ízesítésben is elérhető: citrom és narancs.

Érdekesség, hogy ez az üdítő csupán egy az RSS tehenekre épülő termékei közül. Most kísérletezik például a szervezet a tökéletes akkumulátorral, mely tehéntrágyával és vizelettel működik majd. Ha műszakilag sikerül megoldani a tervet, akkor ez valami igazán forradalmi újításhoz is elvezethet, India ad ugyanis otthont a világ legnépesebb tehénállományának.

Visszatérve az új italra: a Goloka Pay máris számos, gyógyászattal foglalkozó üzletben kapható az országban. A gyógyítás és a terápiás kezelés mellett alkalmazható fertőtlenítőként, illetve diabétesz betegségek esetén is.

Számos olyan hagyományos gyógyszer származik a világ minden tájáról, ami orrfacsaró, mégis sok esetben bizonyított már. Vajon egyszer tudományosan is bebizonyítják majd, hogy a tehén vizelete jótékony hatású?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez