Előrehozta elnökjelölt választó gyűlését a Republikánus Párt

A hagyományokkal szakítva a szokásos időpontnál egy hónappal korábban, már júniusban eldöntik, ki lesz a párt elnökjelöltje.

A Republikánus Párt vezetése úgy döntött, hogy már 2016 júliusában megtartják a párt elnökjelölt-választó gyűlését, hogy a jelöltnek több ideje legyen a novemberi elnökválasztás előtt arra, hogy maga mellé állítsa a választókat. A pártgyűlés helyszíne az ohiói Cleveland lesz, a dátum pedig egészen pontosan július 18-a.

Reince Priebus, a pártvezetést ellátó Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) elnöke több más lépést is tervez annak elérésére, hogy a republikánusok minél biztosabb helyzetből vághassanak neki a 2016-os elnökválasztásnak. A pártgyűlés előbbre hozásával hamarabb lesz hivatalos elnökjelöltje a pártnak, és így több idejük lesz a választási kampányra koncentrálni, valamint arra, hogy az egész párt felsorakozhasson a jelölt mellett.

A pártvezetés a CNN beszámolója szerint arra is készül, hogy kissé átalakítsa a párton belüli előválasztási rendszert. Priebus azt szeretné elérni, hogy kevesebb televíziós vitát tartsanak a párt elnökjelölti pozíciójáért küzdő republikánusok, amitől azt várják, hogy nagyobb eséllyel vághat neki jelöltjük a novemberi elnökválasztásnak.

Azokon a vitákon ugyanis jellemzően olyan kijelentéseket kénytelenek tenni a jelöltek, amivel meg tudják szerezni a párttagok szimpátiáját, de pont azok a kijelentések szoktak lenni azok, amik miatt nehezebb dolguk lesz a választásokon, ahol mindenki szavazatára szükségük van.

A pártvezetés emellett rövidebb idő alatt szeretné lezavarni az egyes államokban, a helyi pártszervezetek által tartott előválasztásokat, hogy a belső kampány ne legyen kimerítően hosszú.
A demokraták még nem jelentették be, hogy mikor és hol fogják tartani saját elnökjelölő gyűlésüket.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez