Rendőrök megölésére készültek az iszlamista terroristák Belgiumban

Összesen 13 terroristagyanús személyt állított elő a rendőrség, mely kétnapos razziát folytatott iszlamista körökben Belgiumban. A razzia során két dzsihádharcost lelőttek.

Rendőrök megölésére készültek azok az iszlamista terroristák, akiket a terrorelhárító szolgálat elfogott Belgiumban. Többször ütköztek ellenállásba a rendőrök: két dzsihádharcost megöltek. A terrorelhárító szolgálat azt követően indított razziát az iszlamista körökben, hogy a francia rendőrségtől olyan információt kapott: a következő célpont a párizsi merényletek után Belgium lehet. A francia rendőrök azt is tudatták belga kollégáikkal: a náluk elfogott terroristagyanús egyének között van két belga állampolgár is. Belgium most hivatalosan is kérte a két belga kiadatását Franciaországtól.

Belgiumban áll bíróság elé Mehdi Nemmouche, aki tavaly a brüsszeli zsidó múzeum előtt négy embert hidegvérrel megölt, “halál a zsidókra! Halál Izraelre!”- kiáltással. Nemmouche algériai származású francia állampolgár. Piti bűnözőből lett dzsihádharcos: több mint egy évig harcolt a Kalifátus katonái között Szíriában. Brüsszelben a helyszínen nem tudták elfogni. Franciaországon keresztül szülei szülőföldjére, Algériába akart utazni amikor a francia határőrök elfogták. Még nála voltak a gyilkos fegyverek. Belgium kérésére kiadták a francia terroristát, akinek Brüsszelben kell felelnie azért, mert megölt négy embert a zsidó múzeum előtt a belga fővárosban.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez