Egyre több fiatal kezd magánvállalkozásba Dél-Koreában

Dél-Koreában egyre több 20-as éveiben járó fiatal felnőtt kezd magánvállalkozásba, miközben a munkaerőpiac továbbra is kemény dió a fiatalok számára.

A legfrissebb adatok szerint a huszonévesek körében 56 ezerrel többen találtak munkát, mint a megelőző évben. Ez az első példa a bővülésre 2002 óta, azonban szakértők szerint a növekedés részben abból ered, hogy egyre több fiatal indít saját vállalkozást, vagy csatlakozik jótékonysági alapítványokhoz.

Hwang Soo-kyung, a Koreai Fejlesztési Hivatal munkatársa azt mondta: „Azok az idősek, akik magánvállalkozásba kezdenek általában kávézót, vagy kis éttermet nyitnak, de a fiatalok kreatív és új üzleti ötletekkel állnak elő.”

Lee Hee-woo az IDG Ventures Korea egyik képviselője így nyilatkozott: „Ahogy a fiatalok egyre nagyobb csoportját érintik a kíméletlen elbocsájtások, egyre több egyetemet végzett fiatal felnőtt szeretne saját vállalkozásba kezdeni. A tendenciát az is elősegíti, hogy az ilyen kezdeményezéseket az egyetemek és egyéb szervezetek is jobban támogatják.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez