Ázsia rádióműsorok

Ázsiával kapcsolatos riportjaink, média megjelenések:

2017. május

2017.05.30.

A Trend Fm. Beszállókártya című műsorának május 30-i adásában Lakatos László vendége Kutasi Szabolcs volt a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) hálózat kereskedelmi fejlesztési igazgatója.  A műsorban a Kínában rejlő üzleti lehetőségekről beszélt és annak módjáról ahogy a HTCC segítséget tud ebben nyújtani az üzletembereknek. Magyar-Kínai üzleti rendezvénysorozaton volt szerencséje részt venni így számol be az ott látottakról. Meghallgatás (.mp3)

2017.05.27.

Az mr1 Kossuth Rádió május 27-i  Világóra c.műsorában Szűcs Tamás Orosz Péterrel a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) hálózat fejlesztési igazgatójával beszélgetett a Csungking-i üzleti élet kiépüléséről amit személyesen is láthatott. Magyar-Kínai üzleti rendezvénysorozaton volt szerencséje részt venni így számol be az ott látottakról. A műsor meghallgatása.

2016. április

2016.04.12.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának január 26-i adásában Lakatos László vendége Kutasi Szabolcs a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) hálózat kereskedelmi igazgatója. Egy kínai küldöttség látogatott Magyarországra a HTCC meghívására akik a hálózat segítségével magyar üzleti lehetőségeket szeretnék megismerni.Meghallgatás (.mp3)

2016. január

2016.01.26.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának január 26-i adásában Lakatos László telefonon beszélt Somfai Kara Dáviddal aki Mongólia szakértő, mongolista. A Mongóliában tartózkodó magyar delegáció mint egy 40 millió dollárnyi szerződést írtak alá amiből 25 millió dolláros magyar segélyhitelből újíthatják fel magyar vállalkozók az évtizedekkel ezelőtt épített Biokombinátot. Ez a szerződés lehetőséget teremt a magyar cégek számára a mongol piacra lépéshez. Meghallgatás (.mp3)

2015. december

2015.12.12.

Az mr1 Kossuth Rádió december 12-i Horizont című műsorában több földrész mellett a Fülöp szigetekről tudhatjuk meg ott hogyan folyik a segélyezés, adományozás. Lányi Béla szerzetes mesél erről A műsor meghallgatása.

2015.12.05.

Az Info Rádió december 5-i Világszám c. műsorában Kiss Róbert Richárd vendége volt Szűcs Tamás a Globoport.hu főszerkesztője aki ezúttal Örményországról mesél a hallgatóknak turisztikai szempontból. A műsor meghallgatása.

2015. október

2015.10.31.

Az mr1 Kossuth Rádió október 31-i Szombat reggel című műsorában az Észak-Koreában sajtószabadságnak tartott jelenségről hozott egy beszámolót Gudovics Éva. Mit lehet és mit nem szabad nézni illetve hallgatni az ott élő embereknek? A műsor meghallgatása.

2015.10.13.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának október 13-i adásában Lakatos László vendége Dr.Tarróssy István Afrika kutató, adjunktus a PTE-n és az egyetemen működő Afrika kutatóközpont igazgatója. A elmúlt időkben a migráns a menekült és a gazdasági bevándorló fogalma szinte összemosódott ezért sokan azt gondolják ezek a fogalmak végül is ugyanazt takarják. A vendég nemrég tért vissza Kínából ahol migráció kutatással foglalkozott illetve pontosabban a Kínába irányuló afrikai migráció kérdését kutatja. Milyen eredményei vannak ezeknek a kutatásoknak, erről mesél a műsorban. Meghallgatás (.mp3)

2015.10.10.

Az mr1 Kossuth Rádió október 10-i Szombat reggel című műsorában a Török Intézet ünnepli második éves évfordulóját amely alkalomból most rendezvényeket is tartott. Az ünnepségről nyilatkozik a Török Kulturális Központ kulturális titkára Tóth Ágnes a műsorban. A műsor meghallgatása.

2015. szeptember

2015.09.26.

Az mr1 Kossuth Rádió szeptember 26-i Szombat reggel című műsorában a Magyarországon járt Hyeonseo Lee mesél, aki 17 évesen szökött meg Észak-Koreából édesanyját és öccsét hátrahagyva. Abból az országból, ahol kötelező volt végignézni a nyilvános kivégzéseket, és ahol börtönbe zárták azt, aki nem sírt Kim Ir Szen temetésén. A most megjelent memoárját népszerűsíti egy európai körúton. A megpróbáltatások soráról mesél a műsorban…A műsor meghallgatása.

2015.09.12.

Az mr1 Kossuth Rádió szeptember 12-i Szombat reggel című műsorában fény derül arra hol is lehet I. Szulejmán türbéje. Az I. Szulejmán szigetvári türbéje utáni kutatás vezetője szerint minden remény megvan arra, hogy 2016 őszén, a várostrom 450. évfordulóján eredményesen zárulnak a síremlék megtalálására irányuló munkák. A kutatásokat a magyar és a török kormány is támogatja.A műsor meghallgatása.

2015. augusztus

2015.08.08.

Az mr1 Kossuth Rádió augusztus 8-i Szombat reggel című műsorában a tavasszal pusztító erejű földrengés megrázta Nepálról hallhatnak összeállítást. Hogy sikerült a pusztítás után helyreállni a rendnek illetve a kiránduló helyek mennyire látogathatóak? Erről szól Deme Tímea összeállítása. A műsor meghallgatása.

2015. május

2015.05.23.

Az mr1 Kossuth Rádió május 23-i Szombat reggel című műsorában Déri Stefi összefoglalójában az Indonéz hatóságok által kimenekített migránsok százairól lehet megtudni mi is lesz a sorsuk a partot érés után miután hazájukban a buddhisták elüldözték őket. A műsor meghallgatása.

2015.05.16.

Az mr1 Kossuth Rádió május 16-i Szombat reggel című műsorában Szűcs Tamás újságíró beszámolójából a Dél Koreában fellelhető több ezer éves dolmenek rejtelmei után kutatva az ősi építészetről és szellemekről lehet még többet megtudni. A műsor meghallgatása.

2015.05.12.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának május 12-i adásában Lakatos László vendége Pavelcze László a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának vezetője aki elsőként érkezett Nepálba segíteni. A mai napon újabb 7,4 erősségű rengés rázta meg a már amúgy is romokban fekvő helyiséget. A kint történt segítségről mesél.

A műsorban nyilatkozik még telefonon Diószegi Anna aki szintén Nepálban dolgozik önkéntesként ahol sok segítségre van szükség, többek között iskolára is. Erről mesél a műsorban. Meghallgatás (.mp3)

 

2015.05.08.

A poptarisznya.hu online rádióban május 8-án B. Tóth László vendége volt Diószegi Anna aki Nepálban dolgozik önkéntesként és egy iskolát szeretne létrehozni a fölrengés sújtotta országban. Erről beszél a műsorban és a legfrissebb hírekről Nepálról. meghallgatás (.mp3)

2015.05.02.

Az mr1 Kossuth Rádió május 2-i Szombat reggel című műsorában Szűcs Tamás újságíró beszámolójából betekinthet a hallgató a Szöuli Palotajátékok forgatagába amit első alkalommal szerveztek meg. Ez a rendezvény Ázsia egyik legnagyobb hagyományőrző fesztiválja. A műsor meghallgatása.

Az mr1 Kossuth Rádió május 2-i Szombat reggel című műsorában összefoglalót hallhatnak a hallgatók a nepáli földrengés utáni mentőcsapatok munkáiról és részvételükről. A műsor meghallgatása.

2015.05.01.

A poptarisznya.hu online rádióban május 1-én B. Tóth László telefonon készített interjút Novák András újságíróval a Globoport .hu főszerkesztőjével aki éppen Vietnámból tartott hazafelé. 1975. április 30-án fejeződött be a rengeteg áldozatot követelő Vietnámi háború. Ennek a 40 éves évfordulója alkalmából rendezték meg a nemzeti ünnepet most. Novák András az ünnepségről mesél a műsorban. meghallgatás (.mp3)

2015. április

2015.04.28.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának április 28-i adásában Lakatos László telefonon beszélt Novák Andrással a Globoport hírportál és az ATV tudósítójával.Novák András jelenleg Ho Si Minh városban van ahol éppen egy hetes ünnepségsorozat zajlik a 40 éves felszabadulás alkalmából. Erről és az azóta tartó fejlődésről mesél a műsorban.Meghallgatás (.mp3)

2015.04.11.

Az mr1 Kossuth Rádió április 11-i Szombat reggel című műsorában az 1915-ben történt Örmény népírtás 100. évfordulója alkalmából, ahol legalább 1 millió ember halt meg, most az örmény származású zenészekből álló zenekar indult turnéra Jerevánba. Marx András összeállításában a zenekar kezdeményezéséről lehet hallani. A műsor meghallgatása.

2015. február

2015.02.21.

Az mr1 Kossuth Rádió február 21-i Szombat reggel című műsorában Erdei Krisztián összeállításában arról tudhat meg a hallgató többet, hogy Japánban a munkavállalókat miért is küldik el legalább 5 nap szabadságra? A műsor meghallgatása.

2014. december

2014.12.20.

Az mr1 Kossuth Rádió december 20-i Szombat reggel című műsorában a héten történt tibeti önégető hullám egy újabb áldozata okán kerül szó  az 5 éve tartó ellenséges tiltakozások okairól. A tiltakozók Kína politikája ellen harcolnak és a Láma sem biztos, hogy újjá születik. Trebics Péter beszámolójából bővebben hallhatnak a témáról. A műsor meghallgatása.

2014.12.06.

Az mr1 Kossuth Rádió december 6-i Szombat reggel című műsorában egy kínai nemzeti park létrehozásásval szeretnék ápolni a hunmagyar rokonságot. A világörökségi címre is szeretnék felterjeszteni a Hun kultúrát illetve, hogy a magyarok tömegesen zarándokoljanak el az ősi földre.Trebics Péter beszámolójából ezekről tudhatunk meg többet. A műsor meghallgatása.

2014. november

2014.11.29.

Az mr1 Kossuth Rádió október 29-i Szombat reggel című műsorában Mianmart (régi nevén Burmát) ismerhetjük meg a napjainkban. A viharos történelem után milyen az élet manapság amikor a hadsereg határozza meg az ország sorsát Burmában? Lukács Csaba újságíró  beszámolóját hallhatjuk. A műsor meghallgatása.

2014.11.22.

Az mr1 Kossuth Rádió október 22-i Szombat reggel című műsorában az amatőr világjárók sorozatában Türkmenisztánba látogat a műsor Fenyvesi Csaba szemével aki világutazó. Sok érdekességet meg lehet tudni a márványon keresztül a népviseletig egészen. A műsor meghallgatása.

2014.11.11.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának november 11-i adásában Lakatos László vendége volt Dr. Csoma Mózes habilitált egyetemi docens a Koreai Tanszék tanszékvezetője. Ismét színre került a koreai diktátor Kim Dzsongun 40 nap után. Vajon mi volt ennek az oka illetve kinek az érdeke az elnyomó rendszer fenntartása Észak-Koreában?Erre is keresnek kérdéseket a műsorban. Meghallgatás (.mp3)

2014. október

2014.10.11.

Az mr1 Kossuth Rádió október 11-i Szombat reggel című műsorában Trebics Péter a Kossuth Rádió tudósítója Pekingből jelentkezik az ott kialakult helyzetről mely azután alakult ki, hogy az ottani diákok újabb területfoglaló tüntetéseket szerveztek de a kormányzat erre válaszul lemondta a tárgyalásokat. A műsor meghallgatása.

2014. szeptember

2014.09.19.

A poptarisznya.hu online rádióban szeptember 19-én B. Tóth László vendége volt Csillik Dilara a Magyar-Ázsia Társaság elnöke aki a társaság nevében mesélt arról, hogy kiadtak egy közleményt miszerint a magát “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet által üldözött vallási kissebbségeket segítsék. Dilara nemrég tért haza a térségből így friss információkkal tud szolgálni. meghallgatás (.mp3)

2014. augusztus

2014.08.23.

Az mr1 Kossuth Rádió augusztus 23-i Szombat reggel című műsorában a totalitárius diktatúra európai áldozatainak az emléknapját tartják ezen a napon. 25 évvel ezelött 2 millió ember Észtországban, Lettországban és Litvániában élőláncot alkotva a függetlenségüket követelték Szovjetúniótól. JanuvikBoglárka a tartui egyetem oktatója telefonon beszélt az eseményekről. A műsor meghallgatása.

2014. június

2014.06.28.

Az mr1 Kossuth Rádió június 28-i Szombat reggel című műsorában A műsor meghallgatása.

2014.06.17.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának június 17-i adásában a vendég Meghallgatás (.mp3)

2014. május

2014.05.31.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában május 31-én A műsor meghallgatása.

2014. április

2014.04.19.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában április 19-én A műsor meghallgatása.

2014.04.12.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában április 12-én A műsor meghallgatása.

2014.04.08.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának április 8-i adásában a vendég Szűcs Tamás  a Globoport.hu hírportál főszerkesztője volt. Meghallgatás (.mp3)

2014. március

2014.03.29.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában március 29-én A műsor meghallgatása.

2014. február

2014.02.04.

A poptarisznya.hu online rádióban február 4-én B. Tóth László vendége volt meghallgatás (.mp3)

2014.02.01.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában február 1-én  felköszönöttötték a Ló évét. 2014 ugyanis a Lóü éve az ázsiai naptárban. megtudhattuk, hogyan ünnepel Kína, és mit várnak a kínaiak a Lótól. És azt, hogy Budapesten hogyan, kik közszöntik a Ló évét. A műsor meghallgatása.

A műsor másik interjúja: műsor meghallgatása.

2014. január

2014.01.31.

Az mr1 Kossuth Rádió Közelről című műsorában január 31-én az ujgurokkal ismerkedhettünk meg. Sokan úgy tartják ők a magyarok távli rokonai messze Ázsiában. Mi ebből az igazság? Ezt is megtudhatják a műsorból. A műsor meghallgatása.

2014.01.31.

A poptarisznya.hu online rádióban január 31-én B. Tóth László vendége volt Szűcs Tamás, és megtudhattuk, hogy miért nem szeretik egymást a pirosak és sárgák Thaiföldön, és hogy vajon lesz-e kiút a politikai feszültségből, valamint, hogy vazsélyben vannak-e ott a maygar turisták.  meghallgatás(.mp3)

2014.01.28.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának január 28-i adásában a thaiföldi politikai feszültségekről, és a turizmus lehetőségeiről volt szó. megtudhattuk, ki és miért gerjeszti ott a politikai balhét, és hogy ez milyen hatással van a gazdaságra, turiózmusra.  Meghallgatás (.mp3)

2014.01.04.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában január 4-én Emesz Lilla összeállításában Pol Potról, a vörös khmerek rémuralmáról, és az azt követő helyreállításról, és az elmaradt számonkérésről hallhattak. A műsor meghallgatása.

2013. november

2013.11.19.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának november 19-i adásában Vietnamot ismerhettük meg. A délkelet-ázsiai ország a térségben kiemelt partnere Magyarországnak, hiszen az elmúlt évtizedekben nagyon sok szál kötött össze minket. De hogyan lehet ezt apróbb, vagy akár nagyobb pénzre váltani? Ezt tudhatják meg a műsorból. Meghallgatás (.mp3)

2013.11.16.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában november 16-án a Hayian – más néven Yonada – tájfun túlélőiről, és a mentésről volt szó. A műsor meghallgatása.

2013.11.12.

A Civil Rádió 117 perc című műsorában november 12-én Novák András beszélt arról, hogyan szervezik meg a mentést a Haiyxan tájfun után a Fülöp-szigeteken, és hogy miben tud segítenbi a magyar civil közösség a túlélőknek. Meghallgatás (.mp3)

2013.11.12.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának vwendége Csillik Dilara a Magyar ázsia társaság elnöke volt. Beszélt az ujgurokról, népének történetéről és kultúrájáról, és arról, tényleg a magyarok táoli rokinai élnek-e Belső Ázsiában. A november 12-i adás meghallgatása (.mp3)

2013.11.08.

A poptarisznya.hu online rádióban november 8-án B. Tóth László vendége volt Páffy Dórea és Szárid Norbert, és megtudhattuk tényleg távol van-e a Távol-Kelet. (A válasz természetesen nem, de hogymiért azt a műsoirból tudhatják meg. )  meghallgatás (.mp3)

2013.11.02.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában november 2-án A műsor meghallgatása.

2013. október

2013.10.25.

A poptarisznya.hu online rádióban október 25-én B. Tóth László vendége volt DiószegiAnna Nepál szerelmese. Az ország szépsége teljesen elvarázsolta egy hónapos ottléte során. Elhatározta tehát, hogy visszatér és segít a helyi fiataloknak abban, hogy megfelelő oktatásban részesülhessenek. A műsorban Nepálról mesél a hallgatóknak meghallgatás (.mp3)

2013.10.19.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában október 19-én A műsor meghallgatása.

2013.10.12.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában október 12-én A műsor meghallgatása.

 

2013.10.08.

Diószegi Anna Nepál szerelmese. Az ország szépsége teljesen elvarázsolta egy hónapos ottléte során. Elhatározta tehát, hogy visszatér és segít a helyi fiataloknak abban, hogy megfelelő oktatásban részesülhessenek. Hogy mi módon? Az következő interjúnkból kiderül.

Anna Diószegi is in love with Nepal. The beauty of the country completely mesmerized her during her one month-long stay. So she decided to return back to Nepal and to help the young kids to receive proper education. In what ways is she trying to help? You can find out from the interview below.
meghallgatás (.mp3)

2013.10.05.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában október 5-én A műsor meghallgatása.

2013. augusztus

2013.08.17.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában augusztus 17-én meghallgathatják, hogy hogyan sikerült hosszas előkészítő munka után Magyarországon egyedülálló módon egy kínai popdal videoklipjét Hévízre csábítani. A projektről Szabados Viktor projektoordinátor mesél. A műsor meghallgatása.

2013.08.13.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának augusztus 13-i adásában Lakatos László ésCsillik Dilara, a Magyar Ázsia Társaság elnöke beszélgetnek az ASHU célkitűzéseiről, tevékenységéről. Természetesen külön szó esik az ujgurokról is, tekintettel az elnök asszony származására.- meghallgatás (.mp3)

2013.08.10.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában augusztus 10-én Afganisztán, a “bombák földje” volt a téma. A műsor riportere és Bálint Gábor, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet munkatársa a MÖSZ afganisztáni szerepvállalásáról, valamint az afganisztáni biztonsági helyzetről, a kockázatokra történő felkészülés lehetőségeiről beszélgetnek. A műsor meghallgatása.

 

2013.08.03.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában augusztus 3-án Lukács Csaba újságíró nyújt betekintést a Pető Intézet és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak tevékenységébe, akik értelmi fogyatékos és mozgássérült gyerekeknek igyekeznek segíteni Észak-Koreában. A műsor meghallgatása.

2013. július

2013.07.27.

Az mr1 Kossuth Rádió Horizont című műsorában július 27-én a Japánban élő Rácz István tájékoztatja a hallgatókat a japán emberek nyaralási szokásairól.A műsor meghallgatása.

2013.07.13.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában július 13-án a téma Mongólia volt. Egy mongol vendégkísérő szerint “Legyünk őszinték jönnek turisták Mongóliába, egyszer és utána soha többet”. Hallgassák meg, hogy mi a véleménye az előző állításról Dr. Fenyvesi Csaba ügyvédnek, a Pécsi Tudományegyetem Büntető Eljárásjogi és Kriminalisztikai Tanszék docensének. A műsor meghallgatása.

2013. június

2013.06.22.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában június 22-én Dr. Kubassek János geográfus, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója emlékezik meg a 100 éve elhunyt híres magyar orientalistáról, nyelvészről és utazóról, Vámbéry Árminról. A műsor meghallgatása.

2013. május

2013.05.18.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában május 18-án a világ legbefolyásosabb női közszereplői között számon tartott 16 éves Malala Yousafzairól hallhatnak riportot. A műsor meghallgatása.

2013.05.16.

A Civil Rádió MentAtea c. adásában május 16-án Rusznyák Balázzsal utazhatnak a hallgatók Iránba, megismerkedhetnek Teherán, Iszfahan, Jazd, Siráz nevezetességeivel. A műsor meghallgatásához kattintson ide (.mp3)

2013.05.11.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában május 11-én Bozsik gazda Kína nemzeti növényéről, az egyetlen fáról, amin a főnix madár is megpihen, a császárfáról (Paulownia tomentosa) nyújt ismeretet a hallgatóknak. A műsor meghallgatása.

2013.05.03.

A poptarisznya.hu online rádióban május 3-án B. Tóth László vendége volt Szűcs Tamás, a Hír 3D internetes hírportál szerkesztő-riporter munkatársa. A hírportál tevékenységnek rövid bemutatása mellett Tamás megosztja bangkoki újévi élményeit is a hallgatókkal. meghallgatás (.mp3)

2013. április

2013.04.27.

Az mr1 Kossuth Rádió Horizont című műsorában április 27-én Gizur Andrással beszélgetett a műsorvezető és Szerdahelyi Csongor. András 17 éve vállalkozóként él Shanghaiban és arról mesél, hogy milyen a közlekedés Kínában, mennyire közlekedhető a nagyváros. A műsor meghallgatása.

2013.04.25.

A Civil Rádió április 25-i MentAtea c. adásában Csoma Mózessel beszélgettek Észak- Koreáról és annak kapcsolatáról Kínával. Előtérben Kim Dzsong Il és utódai Észak- Korea szempontjából. A műsor meghallgatásához kattintson ide (.mp3)

2013.04.16.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának április 16-i adásában Lakatos László riporter Dr. Szilágyi Bélával, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatójával beszélget észak-koreai tapasztalatairól, különös tekintettel a lebegtetett katonai fellépésre.-meghallgatás (.mp3)

2013.04.13.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában április 13-án a Kínában tapasztalható rendkívüli környezetszennyezés volt a téma. A rohamosan fejlődő ország képtelen megoldást találni az ipari fejlődés okozta környezeti katasztrófákra és rendkívüli helyzetekre. A műsor meghallgatása.

2013.04.09.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának április 9-i adásából kiderül, hogy mit jelent és mit ad az önkéntesség a nemzetközi önkéntes projektekben résztvevőknek. Lakatos László riportjából azt is megtudhatják, hogy a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület önkéntese hogyan tanított nyomorgó gyerekeket angolra és matematikára Nepálban.-meghallgatás (.mp3)

2013.04.05.

A poptarisznya.hu online rádióban április 5-én B. Tóth László vendége volt Balatoni Attila aki Nepálban járt önkéntesként. Erről és sok más érdekességről mesél a műsorban.meghallgatás (.mp3)

2013. március

2013.03.23.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában március 23-án Erdélyi Krisztiánösszeállításából megtudhatják, hogy hogyan harcolnak Kínában a korrupció ellen.A műsor meghallgatása.

2013.03.14.

A Civil Rádió március 14-i MentAtea c. adásában a vendég Bézi Péter volt. A telefonos interjúból megtudhatjuk, hogy hogyan készül és hogyan fogyasztják a jeges teát Indonéziában, illetve a szigetvilág teafogyasztásának általános szokásaiba is bepillanthatunk. Bézi, mint teaszakértő a teakóstolás szabályait is bemutatja, valamint elmondja, hogy miért nem részesítik az igaz teaivók előnyben a filteres teákat. A műsor meghallgatásához kattintson ide (.mp3)

2013.03.09.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában március 9-én Mátyus Kati és Gellért Andrásbeszélgetnek Kínában tartózkodó magyar fotósokkal. A nyolc fotós nyolc napig túrázik Yunnan tartományban. A túra célját a szervező Balogh Attila foglalja össze. A műsor meghallgatása.

2013.03.05.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának március 5-i adásában a téma Indonézia. A műsor vendége Bézi Péter, az Indonéz-Magyar Kulturális Egyesület elnöke. A műsorban  információt hallhatunk Indonéziáról, a magyar-indonéz gazdasági kapcsolatokról, a jávai teakultúráról, a festészet és a tea kapcsolatáról. –meghallgatás (.mp3)

2013.03.02.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában március 2-án Lengyel Nagy Anna riporter a hétköznapi japán étkezési szokásokról beszélget az immár 6 éve Budapesten élő japán származásúMaki Stevenson-nal. A New- Yorkban végzett, és itthon talán a legismertebb japán szakácsművész Chef Maki elmondja a hallgatóknak, hogy mit is fogyasztanak a japánok reggelire, vagy éppenséggel mit visznek a gyerekek magukkal az iskolába tízóraira. A riport bepillantást enged a japán piac életébe, illetve a japánok “bulizási” szokásaiba. A műsor meghallgatása.

2013.03.01.

A poptarisznya.hu online rádióban március 1-én B.Tóth László vendége  Bézi Péter, az Indonéz-Magyar Kulturális Egyesület elnöke volt. Az egykor Indonéziában állami ösztöndíjasként tartózkodó hallgató, aki azóta is számtalan alkalommal járt az országban, a szigetvilággal kapcsolatos személyes élményeit és tapasztalatait osztja meg a hallgatóval. A műsor meghallgatása.

2013. február

2013.02.26.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának február 26-i adásában az iszlám bankrendszer volt a beszélgetés témája. Hogyan működik az iszlám bankrendszer? Miből élnek az iszlám bankok, ha nem szednek kamatot? Miért sikeresebbek az iszlám bankok a válságban, mint békeidőben? A kérdések megválaszolásában segít Nimer Hannya, a Private Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója. Hannya úr a BKIK Közel-Keleti Szakmai Osztály Palesztin Szakmai Tagozatának alelnöki posztját is betölti, és e minőségében ugyancsak szól a tagozat célkitűzéseiről, valamint a magyar-palesztin gazdasági együttműködési lehetőségekről. –meghallgatás (.mp3)

2013.02.09.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában február 9-én az idősek helyzete Kínában volt a téma. 2011-es adatok szerint a teljes népesség 13,7%, azaz mintegy 184 millió volt a hatvan éven felüliek száma. 2013-ra már 200 millió feletti számot prognosztizálnak. A tudósításából megtudhatjuk, hogy az idősekről történő gondoskodás a kínai társadalom egyik legfeszítőbb kérdése, melyre az ország vezetése stratégiai megoldást keres. Nemcsak morális, de anyagi gondoskodás is vezérelte a kínai törvényhozókat, amikor a 16 éve elfogadott, az idősek jogainak és érdekeinek védelméről szóló törvényt módosították. A törvényi szabályozásról, illetve annak fogadtatásról hallgassák meg Trebitsch Péter tudósítását. A műsor meghallgatása.

2013.02.08.

A poptarisznya.hu online rádióban február 8-ánB. Tóth László vendége volt Orosz Sára a pirézek kultúrális nagykövete és kommunikátora. A műsorban mesél arról, hogy vajon kik is azok a “pirézek” és mit kell róluk tudni? A műsor meghallgatása.

2013. január

2013.01.26.

Az mr1 Kossuth Rádió január 26-i Horizont című műsorában a téma, hogy Kínában katasztrofális méreteket ölt a légszennyezettség, ami halálesetekhez és jelentős gazdasági veszteségekhez vezet. A szennyezettségért elsődlegesen a környezetvédelmi szempontokból elavult helyi széntüzelési technológia okolható. A védekezés egyik fajtája, hogy a legveszélyesebb napokon minél kevesebb időt töltenek az emberek a falakon kívül. Hallgassák meg, hogy mit is gondolnak a kérdésről a szakértők.A műsor meghallgatása.

2013.01.19.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában január 19-én Tóth Vali londoni összeállítása a bátorságával méltán világhírnévre szert tett 14 éves pakisztáni diáklány küzdelmét mutatja be. Malala Yousafzai a nők és a gyermekek jogaiért szállt harcba a tálibokkal, akik ezért az életére törtek. A műsorban megismerkedhetnek a jelenleg londoni gyógykezelésben és védelemben részesülő diáklány és édesapja gondolataival. A műsor meghallgatása.

2012. december

2012.12.22.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában december 22-én a bombák földjére viszi a hallgatót, ott is olyan zugokba, ahol az emberek úgy tesznek, mintha normális világban lennének. Beszámolót hallhatnak Áder János köztársasági elnök látogatásáról a 125 fős afganisztáni magyar katonai alakulatnál, mely látogatással az elnök szavai szerint Magyarország tiszteleg katonái helytállása előtt. Hallgassák meg Marosi Antal karácsonyi riportját az afganisztáni katonai bázison szolgáló magyar katonákkal .A műsor meghallgatása.

>2012.12.11.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának december 11-i adásában nyilatkozott Dr. Vahid Zijah fogorvos és Mohamed Ali Najjari aki építési vállalkozó és a kelet-azerbajdzsáni mérnöki kamara elnöke. Mindketten az Afrikai-Magyar Egyesület meghívására érkeztek Magyarországra. >

Téma: Az iráni-magyar üzleti lehetőségek és kapcsolatok építése. –meghallgatás (.mp3)

2012.12.04.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának december 4-i adásában nyilatkozott Dr.Vahid Zijah iráni fogorvos és üzletember, aki Magyarországon tanult és szerzett diplomát, az Afrikai-Magyar Egyesület meghívására újból Magyarországra érkezett. Dr.Vahid Zijah a látogatás apropóján nemcsak prosperáló 250 ágyas családi kórházuk és rendelőintézetük számára keresett az egészségügyi szolgáltatások és a gyógyszeripar területéről partnereket, de tárgyalt mezőgazdasági és építőipari együttműködésre nyitott vállalkozókkal is. Az orvos és üzletember szerint a magyar vállalkozók sikerrel jelenhetnek meg Irán 75 milliós és gazdag, igaz zárt piacán. Megítélése szerint a perzsa-magyar történelmi kapcsolatok megkönnyítik egymás megismerését és megértését, ami tovább segítheti a kétoldalú üzleti folyamatok felgyorsulását..-meghallgatás (.mp3)

2012. november

2012.11.17.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában november 17-én Síri Zsuzsa beszámolójából talán fény derül a titokra amely Jasszer Arafat halála körül kialakult. Arafat palesztin vezető halálának oka a mai napig nem egyértelmű. A valós okok és körülmények feltárása azonban ismét foglalkoztatja a nemzetközi közvélemény, mert a 2004-ben elhunyt vezető személyes holmijain, ruháján Polonium nyomokat fedeztek fel. Arafat özvegye ismeretlen tettes ellen indított eljárást, és már meg is kezdték Arafat sírjának megnyitását. A műsor meghallgatása.

2012.11.10.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában november 10-én tudomást szerezhetünk az első olyan pakisztáni magánnyomozó iroda felállításáról, amelynek célja a hűtlen házastársak leleplezése. Hallgassák meg Szűcs Tamás beszámolóját a “főbenjáró” bűnt elkövető vétkesek büntetéséról.  A műsor meghallgatása.

2012.11.03.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában november 3-án beszélgetés hangzott elKirschner Péterrel aki világutazó, zenész és fényképész egyben arról, hogy milyen temetkezési szokások vannak Ázsia egyes részein. A műsor meghallgatása.

2012. október

2012.10.12.

A poptarisznya.hu online rádióban október 12-én B.Tóth László vendége volt Somfai Kara Dávid aki az ázsiai sztyeppék nomád életének sámánikus rejtelmeibe kalauzolja a hallgatót. A beszélgetés apropóul szolgál Somfai Kara Dávid “Vándorút” c- filmjének ismertetésére is. A műsor meghallgatása.

2012. szeptember

2012.09.29.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában szeptember 29-én Király István Dánielbeszélget Manyasz Róberttel az iszlám kánonjog szakértőjével a nők jogairól. A műsor meghallgatása.

2012.09.15.

Az mr1 Kossuth Rádió szeptember 15-i Horizont című műsorában beszélgetést hangzott el Japán kultúra babonáiról és boszorkányságairól.

Király István Dániel</strong> beszélgető társai: <strong>Rácz István</strong> mérnök, korábbi nagykövet <span>és a stúdióban </span><strong>Szerdahelyi Csongor</strong><span> újságíró. <a style=”> A műsor meghallgatása.
2012.09.08.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában szeptember 8-án Lengyel Nagy Anna beszélget Baliról és a balinéz életstílusról európai szemmel. A műsor meghallgatása.

2012. augusztus

2012.08.25.

Az mr1 Kossuth Rádió augusztus 25-i Horizont című műsorában Lányi Béla misszionáriussal és a stúdióból Szerdahelyi Csongor újságíróval arról beszélgetnek, hogy a Fülöp szigeteken az internet és annak elterjedése mennyire jellemző. A műsor meghallgatása.

2012.08.11.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában augusztus 11-én Síri Zsuzsa beszámolójának témája: Észak Korea szereplése az olimpián.Az Észak Koreai sportolók 5 érmet szereztek az olimpián. Ebből 4 arany és 1 bronz. Észak Koreában a sportolók privilegizált helyzetben vannak. A műsor meghallgatása.

2012. június

2012.06.26.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának június 26-i vendégei voltak Dr. Botz László, a Magyar-Vietnámi Baráti társaság elnöke .

Téma: A június 28-30-ig a nagyvásárcsarnokban megrendezésre kerülő vietnámi hétvége. meghallgatás (.mp3)

2012.06.09.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorának összeállításában a 6 napos háború évfordulójáról, mely 1967. június 5-étől június 10-éig zajlott Izrael és négy arab állam (Egyiptom, Jordánia, Szíria, Irak) között – hangzott el összefoglaló.A műsor meghallgatása. 

2012.06.02.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában június 2-án  a műsor 2. részében a közelmúltban történt hulai (Szíria) tömegmészárlásról volt szó, mely ügyben az ENSZ Biztonsági Tanácsa mielőbb felelősöket követel. A műsor meghallgatása.

2012. május

2012.05.26.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában május 26-án Király István Dániel összeállításában a kínai kormány légszennyezettséggel kapcsolatos aggályairól és ezzel kapcsolatos szigorításáról volt szó.”Peking a szmog fővárosa.” A műsor meghallgatása.

2012.05.08.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának május 8-i vendége Kis Márton, a Global United Trade and Technologies LLC  tulajdonosa. 

meghallgatás (.mp3)

2012. április

2012.04.28.

Az mr1 Kossuth Rádió Szombat reggel című műsorában Radnóti László két tudományos eseményről számol be, amelyre közel múltban derült fény Izraelben. A műsor meghallgatása.

2012.04.17.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának április 17-i vendége Dr. Saeed Seyed Agha Banihashemi az Iráni Iszlám Köztársaság Budapesti Nagykövete.
Téma: Irán és Magyarország gazdasági kapcsolatainak fellendítése, a 2 ország közötti befektetési lehetőségek. – meghallgatás (.mp3)

2012. február

 

2012.02.14.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának, február 14-i vendége: Maud Mohamed Ali a Libiaiak magyarországon egyesület vezetője, a műsor témája: Líbia Kadhafi után– meghallgatás (.mp3)

2011. december

2011.12.06. 

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának, december 6-i vendége: Tarrósy István Afrika-kutató, egyetemi adjunktus
Téma: Kína afrikai gazdasági sikerei

A műsor további vendége: Sós Eszter a CBTC-Kínai Márkás Áruk Központja szóvivője
Téma: Az V. Kínai Márkás Áruk Bemutatkoznak című 2 napos rendezvény bemutatása – meghallgatás (.mp3)

 

2011. november

 

2011.11.08.

A Gazdasági Rádió Beszállókártya című műsorának november 8-án hallható adásának egyik vendége Bézi Péter az Indonéz-Magyar Baráti Társaság Elnöke kovetkezik
Téma: a november 10-11-12-én a budapesti Nagyvásárcsarnokban megrendezésre kerülő Indonéz Nemzeti Napok – meghallgatás (.mp3)

(Visited 73 times, 12 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez