Moszkvából Pekingbe 2 nap alatt, gyorsvasúttal

Alig 2 nap alatt el lehet majd jutni Moszkvából Pekingbe, amint megépül a tervezett gyorsvasút, amire 242 milliárd dollárt költ Kína. A nagy sebességű vasúttal 3 napot spórolhatnak majd meg az utazók.

A gyorsvasút vonala 7 ezer kilométer hosszú lesz, és áthalad majd Kazahsztánon. A Bloomberg a pekingi önkormányzat oldalát idézi, mely szerint jelentősen jobb lesz majd az összeköttetés Európa és Ázsia között a gyorsvasúttal. Kína az utóbbi időben aktívan fejleszti a nagy sebességű vasúttechnológiát, és különösen vonzó piacnak találja most Oroszországot az Ukrajna miatt elrendelt nyugati szankciók fényében.

A szándéknyilatkozatot tavaly októberben írták alá a nagy sebességű eurázsiai közlekedési folyosó kiépítéséről. A tervet még érdekesebbé teszi, hogy egy májusban tető alá hozott, 400 milliárd dolláros szerződés értelmében az orosz gázóriás, a Gazprom gázvezetéket épít Kínáig.

Az Orosz Vasutak alelnöke, Alexander Misharin szerint a most legkevesebb 5 napos vonatút 30 órás lesz Moszkvából Pekingbe az új vasúttal. Hogy mikor? 8-10 év múlva. Akkorra készül el a tervek szerint kínai pénzből a Moszkva-Peking szupervasút. Amelyet fontosságában a Szuezi csatornához hasonlítanak Moszkvában. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez