A venezuelai rap fenegyerekének tragikus halála (videóval)

Kiesett a tizedikről és meghalt. Ez minden, amit tudni lehet a venezuelai rapper, Tyrone González haláláról. Akit a műfaj rajongói csak Canserberóként ismertek.

 

A latin rap egyik legmeghatározóbb alakjának halálát Latin-Amerika-szerte nagy megdöbbenéssel fogadták kollégái és rajongói. Arról, hogy pontosan mi is történt azon a keddi hajnalon, amikor Canserbero kizuhant a tizedikről, csak találgat a sajtó. A venezuelai újságok szerint az énekes öngyilkosságot követett el, röviddel az után, hogy a tizedik emeleti lakásban tisztázatlan körülmények között megkéselték a magyar felmenőkkel is rendelkező Carlos Molnar gitárost.

Molnár egyébként lánya születésnapi ünnepségére hívta meg Gonzálezt, akivel egy későbbi közös projekt részleteit kívánta megvitatni. Egyes források szerint a rapper már korábban is komoly pszichiátriai problémákkal küszködött, ezt azonban családja röviddel a tragikus eset után nyilvánosan is cáfolta.

Canserbero halála már csak azért is találgatások végtelen sorára adott okot, mert a vég rendszeresen visszatérő témája volt a rapper dalainak. Édesanyját 9 évesen vesztette el, majd alig 14 évesen féltestvére az utcai erőszak áldozatául esett. Az „Es épico” című dalában például saját halálát énekli meg, ám egy különös strófában arra utal, hogy egy bizonyos Carlos megölte testvérét.

Tyrone González mellett Molnar, a venezuelai reggae egyik kulcsfigurájának tragikus halála is megrázta a közvéleményt, az pedig, hogy egy éjszakán a kortárs latin-amerikai zenei világ két fényes csillaga is kihunyt, kifejezetten sokkolta az embereket. Arra, hogy pontosan milyen körülmények között halt meg a két zenész, a már elkezdett nyomozás hivatott majd pontos választ adni.(Fotó: Youtube/ VizualEyce

(Visited 59 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez