A depressziós gyerekekre nem hat a gyógyszer, sőt…

Öngyilkossághoz is vezethet egyes depresszió elleni szerek használata 18 év alattiak esetében. Erre már az USA gyógyszerellenőrző hatósága is felhívta a figyelmet, most pedig egy kínai professzor kutatócsoportja bizonyította ugyanezt.

Csak egyetlen szer, a Prozac az, melynek a kedvező hatása kimutatható a gyerekek és fiatalok esetében. Minden más szer hatástalan vagy egyenesen káros –  állapította meg Peng Hszie professzor kutatócsoportja Kínában.

Csungkingban az Orvostudományi Egyetemen arra jutottak, hogy egyre több gyereket és tinédzsert kezelnek depresszióval szerte a világon. A 6-12 éves gyerekek esetében ez az arány 3%, a 13-18 éves fiatalok között 6%. Sajnos az adatok nagyon kevéssé megbízhatóak, de az egyértelműen kiderül, hogy egyre több depresszió elleni szert írnak fel a gyerekeknek és a fiataloknak. Ez pedig egyáltalán nem veszélytelen!

Csak egyetlen szernél volt kimutatható kedvező hatás. Minden más gyógyszer alkalmatlannak bizonyult arra, amiért árulták: nem használt a depresszió ellen. Sőt egyes szerek az öngyilkosság határára sodorták a labilis idegzetű fiatalokat. Közben pedig az antidepresszánsok fogyasztása egyre nő a gyerekek és a fiatalok körében. Az orvosok egyre több ilyen szert írnak fel, de a depresszió jelensége csak nem akar csökkeni náluk – állapítja meg a kínai kutatócsoport most közzétett tanulmánya.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez