Üres lábosokkal vonultak fel Caracasban

Ugynevezett ,,éhség elleni menetet” tartanak Venezuelában az ellenzékiek a Demokratikus Unió Asztala elnevezezésű szervezet felhívására. Az utcára vonuló ezrek az országban uralkodó gazdasági állapotokra akarják felhívni a figyelmet.

A Latin-Amerikában szokásos üres fazekakkal vonultak az utcára a többségében fiatalok, akik az ellenzék jelképének megfelelően festették ki magukat. A gazdasági bajok az alapvető élelmiszerek terén időszakosan felbukkanó hiányt jelentik, amely egyrészt az import akadozása, másrészt bizonyos cikkek tényleges hiánya miatt lépnek idődől időre fel.

A jelenlegi kormány által létrehozott ,,rendzavarások elleni rendőrség” blokkolta a menetet Caracas központjában, de nem történt említésre érdemes rendbontás. Hasonló felvonulásokat szerveztek több venezuelai szövetségi államban is, így Zuliában, Sucréan Carabobóban.

A jelenlegi tüntetések már előrevetítik az idei parlamenti választásokat: az ellenzék szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy jelen van és részt vesz a megmérettetésben.

Az élelmiszerhiány igazából egyes termékeket érint, amelyek idődől időre eltűnnek a boltok polcairól, majd újra megjelennek. A veneuzuelai lakosságnak így sokszor órákat kell eltöltenie azzal, hogy végigjárja a boltokat és beszerezze a megszokott cikkeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez