Hamisnak bizonyult a bombariadó

Két repülőgépet is tüzetesen átkutattak az Atlantai repülőtéren, miután névtelen fenyegetést kaptak, hogy bomba van a gépek fedélzetén. A BBC-nek adott nyilatkozatban azt mondták, hogy a fenyegetés “hihetőnek” hangzott, ezért az óriási készültség.

A repülőtér szóvivője, Reese McCranie elmondta, hogy állítólag a Twitteren kapták a fenyegetést, amely egy Delta és egy Southwest repülő felrobbantásáról szóltak, az előbbi Portlandből, utóbbi pedig Milwaukee-ből érkezett az Atlantai reptérre.
Mikor megérkeztek és biztonságosan földet értek, azonnal kiürítették őket és mind a korábban fedélzeten tartózkodó embereket, mind magukat a gépeket tüzetesen átfésülték, de végül nem találtak robbanószerkezetet. Az akcióban részt vett több tűzszerész alakulat is.
A Southwest egy nyilatkozatban elmondta, hogy “számunkra kuncsaftjaink és dolgozóink biztonsága a legfontosabb. Egyelőre azonban semmi továbbit nem mondhatunk az incidensről.”
Nem ez az első ilyen fenyegetés az Egyesült Államokban a héten, néhány napja a New York-i John F. Kennedy Repülőtéren volt hasonló eset, ahol szintén egy robbanószerkezettel fenyegetőztek, de végül itt sem találtak semmit.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez