Óriási áramszünet : Pakisztán 80%-a sötétben

Befuccsolt a központi áramelosztó kábel Pakisztán déli részén szombatról vasárnapra virradóra. Nincs áram sok északi városban sem: leállt a főváros Iszlámábád is, és nem működik a nemzetközi repülőtér Lahore-ban.

Addig nem alszunk egy szemhunyásnyit sem amíg helyre nem áll az áramszolgáltatás! Ezt megígértem a miniszterelnöknek!- írta Twitteren Pakisztán energia minisztere. Navaz Sarif miniszterelnök nem utazott el a héten Davosba, a világgazdasági csúcstalálkozóra, mert akadozott Pakisztán energia ellátása. Akkor még nem az árammal volt a baj hanem az olajjal, amelyből részlegesen leállt az import.
A 180 milliós rohamosan szaporodó ország egész energia rendszere borzasztóan elavult. Sok helyen még a brit gyarmati időkből való berendezések működnek vagy épp nem működnek. /Pakisztán Indiával együtt 1947-ben lett független Nagy Britanniától/. Az ország vezetői évtizedek óta ígérgetik az energia rendszer korszerűsítését, de valahogy sose jut rá elég pénz. Így fordulatot elő, hogy Pakisztán területének a 80%-a sötétbe borult szombatról vasárnapra virradóan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez