Szankciókat helyezett kilátásba Mexikó a Google ellen

Eljárás indult a Google leányvállalata ellen Mexikóban, mivel az ügyészség szerint a cég megsértette az ország adatvédelmi törvényeit.

A szövetségi adatvédelmi hivatal (IFAI) keddi közleménye szerint a Google mexikói fiókja nem teljesítette egy ügyfele azon kérését, hogy az informatikai cég a jövőben ne adja ki reklámcélokra a felhasználó személyes adatait.
A Google México érvelése szerint Google Inc. anyavállalat felelős a keresőmotorok által használt információk kezeléséért, így az ügyfél kérése a mexikói fiók hatáskörén kívül esik. Mindezek ellenére az IFAI jogtanácsosai szerint az országban bejegyzett Google México köteles tiszteletben tartani a mexikói adatvédelmi törvényeket. A mexikói hatóságok szerint arra sincsen elegendő bizonyíték, hogy a Google México és a Google Inc. két külön szolgáltatást nyújtó cég lenne, így ez utóbbi tevékenységéért közvetlen felelősség terheli az előbbit.
“Az eljárás megindításával Mexikó precedenst teremtett a globális keresőmotorok által használt adatok biztonságát illetően – írja az IFAI.
Jelenleg az ügy ott tart, hogy az IFAI arra kötelezte a Google Méxicót, hogy törölje a szóban forgó ügyfél adatait, azt azonban még nem tudni, hogy milyen szankcióknak néz elébe az informatikai óriás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez