Etiópia várja a magyar üzletembereket

A mezőgazdasági szektor az egyik legjobb beruházási terület – hangzott el többek között az „Etiópia
bemutatkozik – együttműködési lehetőségek” című konferencián, amelyet a BKIK Szub-Szaharai Szakmai
Osztálya és az Afrikai-Magyar Egyesület rendezett.

Az eseményt Mazár Ferenc, a BKIK Szub-Szaharai Szakmai Osztályának elnöke, valamint Littvay-Kovács Áron, a BKIK nemzetközi osztályvezetője vezette fel. Etiópiából tízfős delegáció érkezett hazánkba, akik befektetési lehetőségekről tájékoztatták a magyar üzletembereket. Miként Dagmawit Mogesnek, a delegáció tagjának előadásából kiderült, az egyik potenciális terület a befektetésre a mezőgazdaság, és ezen belül kiemelten a kávéipar.

„Ha valaki beruházni kívánna Etiópiában, annak a mezőgazdasági szektor az egyik legjobb választás. És amennyiben az előállítási szektorba lép, a kormány különböző ösztönző előnyöket kínál. Ezek közül a földről való gondoskodás a kiemelendő, amely nagyon alacsony, szinte ingyenes” – erősítette meg szavait a Globoport.hu kamerái előtt Dagmawit Moges. Hozzátette:

„Két-három hónap múlva egy villamosfelújítási programot indítunk, az imént találkoztam egy magyar vállalkozóval, aki részt vesz ebben a projektben. Úgy gondoljuk, sok magyart érdekelhet, hogy a mi országunkban kössön üzletet. Most még nincsenek nagy számban, de úgy vélem, meg fog erősödni a két város, Budapest és Addis Ababa, s ezzel Magyarország és Etiópia kapcsolata.”

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez