A leghalálosabb munkahelyek az Egyesült Államokban

Vannak munkakörök, amiket természeténél fogva a közvélemény hagyományosan kockázatosnak tart. A legveszélyesebb foglalkozások listáján azonban van egy-két meglepő hivatás is.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatalának adatai alapján a Washington Post írt róla, hogy a számok tanúsága szerint kik vannak a legnagyobb veszélyben. Ebből kiderül, hogy a favágók közül veszítik a legtöbben életüket munka közben. A listán őket követik a halászok és a pilóták. Általánosságban elmondható, hogy a legnagyobb kockázat azok esetében van, akik nagyobb gépek közelében dolgoznak.

A legtöbben közlekedési balesetben halnak meg, azok közül, akik munkájuk során veszítik életüket. Ez az esetek 40%-ában fordul elő. Meglehetősen nyugtalanító lehet, hogy ezen a listán a gyilkosság (9%) a harmadik helyen van. Nem meglepő, hogy ez olyan emberek esetében fordul elő, akik gyakran találkoznak emberekkel a munkájuk során. Egy másik felmérés azt is megmutatta, hogy azoknál még nagyobb a kockázat, akik nem (csak) a megszokott munkaidőben dolgoznak. Még veszélyeztetettebbek, akik nagyobb mennyiségű készpénzt kezelnek, és egyedül végzik a munkájukat. A kockázatot növeli, ha ezalatt olyan környékekre is kénytelenek menni, ahol a bűnözési ráta magas.

Ez alapján érthető, hogy a legtöbb embert a taxisofőrök közül ölik meg munkája során. A hozzájuk tartozó érték 100 000 főre vetítve 8, amivel 2013-ban magasan a lista elején vannak. Ez még mindig jobb, mint az 1993 és 2002 közötti adat, amikor ugyanez 23,7 volt. A második helyen a statisztika szerint a rendőrök vannak. Itt mindenképpen látni kell, hogy az ő esetükben a kiképzésüknek köszönhetik, hogy nincs sokkal több halálos áldozat a soraikban.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez