Kiakadt az olimpiai megnyitón a 130 kilós transzvesztita

Mint azt sokan tudják a Tokiói Olimpia 2020-ban kerül megrendezésre, amire Japán több szempontból nagyon készül. Ha minden igaz a nyitó-és záró ceremónián az országban igen népszerű ifjú lánybanda lépne fel, ami nem mindenkinek tetszik. Valóban „kínos” lenne?

Macuko Deluxe180 centi magas, 130 kiló, amolyan szúmós lakaltú uriember, aki ennek ellenére általában női ruhában mozog. Jól ismert műsorvezető és közéleti személyiség – no és melegjogi aktivista – Japánban, számos műsor szereplője, mivel elég jól ismert éles nyelvéről. Azt eddig sem rejtette véka alá, hogy nem szereti a könnyű műfajt, különösen pedig a KPOP-ot, amit az amerikai popzene silány ázsiai másolatának tart.  Bár pont tőle ez egy kicsit meglepő de a hagyományos művészetek híve. Ezúttal az AKB48 nevű lánybanda lett kritikájának célpontja, mely fiatal tehetségek csoportja, akik nem csak Japánban lettek népszerűek. Egy rádióműsorban azt nyilatkozta: elég kínos az ötlet, hogy ők szerepeljenek a tokiói olimpián. A vita a hivatalos bejelentés után robbant ki, amikor az AKB48 csoportok producere Akimoto Jaszusi arról beszélt, hogy tervei szerint létrehoz egy Japan48 nevű lánybandát, akik az olimpia nyitó és záróünnepségén lépnek fel. Akimoto tagja az olimpia szervező bizottságának, így bizonyos módon ő felel a ceremóniák létrehozásáért. Macuko igen felhúzta magát a kijelentésen. „Én egyáltalán nem akarom, hogy fellépjenek a megnyitón”- mondta. Mindaddig, amíg nem részei ilyen eseményeknek, nem érdekel mit csinálnak, de kérem, hogy olyan előadók lépjenek fel Japánból, akik kevésbé idegesítőek.

Az Itai News üzenőfalán osztják Macuko véleményét:

Ez egy szilárd érv.”

Szerintem minden Japán egyetért.”

Az AKB Japán szégyene.”

Macuko hozzátette, hogy a közelmúltban rendezett fontos események programjai nem voltak japán stílusúak. Azt javasolta: „valami csendes műsor sokkal japánosabb lenne”.

Tény: Az AKB lánycsoport nem csak Japánban népszerű, rengeteg külföldi látogat az országba, hogy őket láthassa. Az olimpián is húzó név lehet.

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez