Jégtömbbé váltak az utcák egy csőtörés után Oroszországban

Sok ember számára Moszkva a hó és jég birodalma, legalábbis a legtöbb embernek ez jut az eszébe, ha Oroszországra gondol. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ország nagy területen húzódik, így nem minden részére jellemző a hideg. Bár ezt most nem fogjuk megcáfolni.

Egyes helyeken valóban tombol a hideg. Itt van például Dudinka városa, ahol egy széttört vezeték elárasztotta az utcákat vízzel, ami megfagyott, és jégtömbökké változtatta az utcákat.

A tél mindig különösen kemény ebben a városban, még az orosz átlaghoz képest is. Ennek ellenére emberek a 17. századtól élnek itt, ma pedig 22 ezer lakosnak ad otthont Dudinka. A januári hőmérséklet átlagban -22.7 Celsius fok. Ez a nappali érték, éjszaka -31 fok is lehet.

Tehát amikor a víz elönti az utcákat, nem kell attól tartani, hogy hömpölyögni fog, ugyanis ilyen hidegben nagyon hamar befagy minden.
A múlt héten az Imgur nevű alkalmazás felhasználója, Michael töltötte fel a képeket a helyiek számára nem meglepő esetről. Amint láthatjuk, a járműveknek csupán a teteje látszik ki a befagyott vízből.

Japán északi területein is igen hideg van télen, de még az ott élőket is sokkolta a didunkai helyzet.

Tehát ha elolvad a jég, tudni fogják, hogy itt a tavasz”- írja egy hozzászóló.

Ez persze nem olyan biztos, hiszen a történelmi adatok azt mutatják, hogy még májusban is fagypont alatti a hőmérséklet a területen. Így talán csak jégcsákánnyal, vagy lángszóróval tudják kiszabadítani az tulajdonosok a jégbefagyott autókat júniusig.

rs-2 rs-3 rs-4

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez