Brutális gyilkosság Tanzániában: Házasságtörés miatt daraboltak fel egy politikust

A 31 éves férfi fejét és nemi szervét is levágták, majd megfőzték és megették a gyilkosai.

A brutális gyilkosság a Tanzánia Katavi régiójában található Songamele településen történt. Az áldozat egy 31 éves helyi politikus volt, akit Richard Madrisihának hívtak – közölte a tanzániai Mwanachi napilap.

A nem mindennapi gyilkosság után a rendőrség három férfit tartóztatott le, akiket a politikus meggyilkolásával vádolnak. Dhahiri Kidavashari körzeti rendőrfőnök az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadók machetével törtek be a férfi házába, majd könyörtelen kegyetlenséggel végeztek vele. „Levágták a fejét, a két karját és lábát, majd végül a nemi szervét is eltávolították” – mondta a rendőrfőnök. A támadók ezután megfőzték az áldozatuk levágott testrészeit, majd falatoztak belőle. A rendőrség és a helyi lapok értesülései szerint a 31 éves férfit házasságtöréssel vádolták a falujában, akiknek nagy valószínűséggel ezért kellett meghalni. De nincs kizárva, hogy rituális célból ölték meg és darabolták fel a férfit.

A tanzániai kormány az ENSZ nyomására pár napja megígérte, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a megfékezzék a kannibalizmust és a rituális gyilkosságokat az országban. Eddig azonban az országban élő albínók voltak kitéve a legnagyobb veszélynek, akikből a boszorkányorvosok rendszerint „csodaitalokat” kotyvasztottak és végtagjaikból szerencsét hozó amuletteket készítettek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez