Peña Nieto: “Tudom, nem tapsolnak meg” (videóval)

Enrique Peña Nieto mexikói államfő a kormánya átláthatóságát javító intézkedéseket jelentett be a sajtó nyilvánossága előtt, majd beszédét befejezve, némileg törődötten hozzátette: “Tudom nem tapsolnak meg”.

A mexikói elnök a sajtótájékoztatón a kormánya átláthatóságát javító, illetve olyan összeférhetetlenségi ügyek kivizsgálását célzó intézkedéseket jelentette be, mint például a nagy vihart kavart több millió dolláros államfői rezidencia vásárlása.

A Twitteren a #YaSeQueNoAplauden mondat pillanatok alatt trendi témává avanzsált, amelyet egyébként az elnök beszéde végeztével, a hallgatóságától elfordulva, nem létező bajsza alatt mormolt el, azonban az érzékeny mikrofon rögzítette az elszólást. Az apró bakiból természetesen a Twitterezők ezrei leleményesebbnél leleményesebb posztokat gyártottak, pellengérre állítva a nem éppen népszerűsége csúcsán trónoló elnököt.

Peña Nieto általában a Los Pinos rezidenciában, kormánya tagjaitól, politikusoktól és nem ritkán közösségi vezetőktől kísérve ad sajtótájékoztatót amelyeken általában tapssal és ovációval fogadják és búcsúztatják az államfőt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez