Itt az újabb Putyint dicsőítő pop-klip

„Én Putyinom, édes Putyinom, vigyél magaddal, veled akarok lenni.” – énekli a refrént egy fiatal szibériai énekesnő.

Művésznevén Masani énekli az „Én Putyinom” című szerzeményt, amelyet alig egy hét alatt már több mint két millióan néztek meg a Youtube videómegosztón. A nagy látogatottság ellenére, a közönség nem túl lelkes: „Egy ilyen szép lány, hogy énekelhet egy ilyen sza.ról” – írja a visszafogottabb kommentelők egyike.

A klipben két szerepet játszik is az énekesnő. Az orosz trikolorba öltözött Masani hálálkodik Putyinnak a Krím visszacsatolásáért, és a Szovjetunió visszaállítására kéri, az oroszokat pedig arra buzdítja: „kövessétek, hiszen ő Putyin.” Máskor viszont az ukrán zászló sárga-kék színeit viselve egy elhagyott ház falai között botorkál.

„Az elnököt támogatja a dal és kifejezi, hogy én állampolgárként mit gondolok” – nyilatkozta Masani az orosz Védelmi Minisztérium által működtetett Zvezda televíziónak. Szerinte az orosz elnök az egyetlen, aki segíthet Ukrajnának, amelyre egyébként Oroszországon kívül senkinek sincs szüksége.

Nem Masani az első, aki Putyint dicsőítő klippel lép a színpadra. Az orosz elnököt idealizáló első dalok egyike még 2002-ben jelent meg „Olyan akarok lenni, mint Putyin” címmel. A sort egy tádzsik vendégmunkás folytatta, aki isteni adományként énekelte meg az orosz elnököt 2012-ben. A „Go hard like Vladimir Putin” –t pedig két afrikai rapper zúzta tavaly.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez