Népszerű sorozat mintájára dekorálja irodáját egy képviselő

Aaron Schock illinoisi képviselő irodájának új arculata láthatóan a Downton Abbey című sorozatra hajaz. A széria, ami igen népszerű az amerikai fővárosban is, a XX. század elején játszódik, és egy angol arisztokrata családról szól.

A sztori először a hét elején jelent meg, és a képviselőt rögtön elárasztották a kérdések: miből finanszírozza a szokatlan stílusú átalakítás költségeit. A hallgatásból gyanúsnak tűnt, hogy mindezt a képviselői hivatal fenntartására elkülönített forrásból állják majd, ami tulajdonképpen az adófizetők pénze. A republikánus Schock stábja ezt végül cáfolta, és azt közölték, hogy a lakberendezőnek csak anyagköltséget kell fizetni, amit a képviselő saját pénzéből áll. Egyébként a szakember ingyen dolgozik.

Az ilyen ingyenes szolgáltatásokat viszont a Képviselőház etikai szabályzata nem engedélyezi. Mikor ez kiderült Schock ismét csavart egyet a történeten és azt mondta: ha minden elkészül, a munkadíj is ki lesz számlázva, a költségeket pedig ő fogja állni. Saját bevallása szerint pedig a szóban forgó sorozatból egy részt sem látott. A nyilvántartásokból kiderül, hogy irodájának felújítására Aaron Schock 2014 végéig 100 000 dollárt költött az adófizetők pénzéből.

A történetnek viszont aligha van vége: az új iroda a republikánusok színében, vörösben pompázik, ez viszont újfent csak házszabályba ütközik, így további vizsgálatok várhatók.

Schock képviselő hivatalában nagyon zajlik az élet mostanában. Az irodamizéria mellett a héten az egyik tanácsadójának is le kellett mondania, mert kiderült, hogy korábban egy Facebook-posztban az afroamerikai tüntetőket állatkerti vadállatokhoz hasonlította.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez