Obama „jó barátja” a Dalai Lámának

Barack Obama amerikai elnök “jó barátnak” nevezte a Dalai Lámát, aki inspirációt jelent minden emberi lény számára. Találkozójukra az 1953 óta évente megrendezésre kerülő Nemzeti Imareggelin került sor, melyen a politikai, társadalmi, és üzleti elit tagjai vesznek részt.

Ez volt az első alkalom, hogy a buddhista vallási vezető és Obama elnök nyilvános rendezvényen jelent meg együtt. Korábbi találkozójuk zártkörű volt. Kína rossz szemmel nézi, ha külföldi államférfiak fogadják a Dalai Lámát, mivel a vallási vezetőt szeparatistának tartja. A Fehér Ház Nemzeti Imareggelijén Obama egy asztalnál ült a Dalai Lámával. Az amerikai elnök meghajlással köszöntötte vendégét.

Obama elnök minden évben beszédet mond a rendezvényen. Ezúttal elítélte azokat, akik a vallással indokolják az erőszakot, külön kiemelve az Iszlám Államot. „Az Iszlám Állam „halálkultuszra” épül, a vallást nihilista céljaikért torzítja el”- mondta. Hozzátette, hogy a tendencia persze nem egyedülálló, hivatkozott a keresztes hadjáratokra, az inkvizícióra, a rabszolgaságra és szegregációra. Az eseményen részt vett Gattyán György magyar üzletember is, akit Magyarország leggazdagabb embereként tartanak számon.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez