A robotporszívó “megette”a háziasszony haját

“Segítség”- kiáltotta egy kétségbeesett női hang Dél-Korea Changwon városában, ahol Roomba a robot porszívó beszívta a földön szunyókáló háziasszony haját!

Az 52 éves asszony egy kicsit lepihent a házimunka közben: kelet-ázsiai szokás szerint a padlón aludt. Közben bekapcsolva hagyta Roombát, a robotporszívót. A derék robot nyilván szemétnek tekintette a háziasszony haját és szorgalmasan “megette”. Erre ébredt a szerencsétlen nő, aki mozdulni sem tudott. Szerencsére kéznél volt az okostelefon, és így hívhatta a katasztrófavédelmet. Gyorsan ki is szabadították a hajától megfosztott hölgyet a porszívó fogságából.

Az amerikai iRobot cég Roomba robotporszívója már több mint 10 millió példányban kelt el a világban 2002 óta. Újabban megjelent a konkurencia is a japán Panasonic Rulo elnevezésű robotja. A baj az, hogy Japánban éppúgy mint Dél-Koreában szokás, hogy a padlón alszanak. A padló viszont a porszívó birodalma. És a robot nemigen tud különbséget tenni a szemét és a háziasszony haja között. A robotporszívót általában nem veszik meg hanem bérelik a szolgáltatótól. Ezúttal nem okozott maradandó kárt, a kórházban megmentették a nő fejbőrét. Arról viszont nem érkezett hír, hogy a jövőben is robottal szívatja a port, vagy inkább visszatér a hagyományos kézi módszerhez.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 33 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez