Elütötte a metró a karbantartót

Egy ember meghalt Dél-Koreában, miután beszorult a metrószerelvény és a plasztik ajtó közé Gangnam állomáson. Az ajtót próbálta megjavítani.

A szöuli rendőrség és a metró üzemeltetője szerint a munkás az ajtó karbantartását végezte, miután annak meghibásodását jelezték. Dél-Korában a metrószerelvényt egy plasztik, ajtókkal ellátott fal választja el az utasoktól. Az ajtók a metrókocsi ajtajával együtt nyílnak. Egy ilyen ajtó hibásodott meg.

A 29 éves munkás kézzel nyitotta ki az ajtót, hogy megvizsgálja azt. Mindez reggel 7:30 körül történt, forgalmi időben, a város legzsúfoltabb szórakoztató negyedében, amikor az állomás is nagyon zsúfolt volt.

Miközben az ajtót ellenőrizte, megérkezett egy szerelvény, ami a férfit a metró és az ajtó közé szorította.

„A javítást végző munkások ki tudják nyitni az ajtót, de pontosan tudják, hogy forgalmi időszakban csak a külső oldalon szabad dolgozni, a vonatszerelvény oldalán nem„- mondta a szöuli metrótársaság tisztviselője. „A közelben lévők és a többi dolgozó azonnal felvették a kapcsolatot az irányító központtal, hogy felfüggesszék a metró működését.”

Azt is hozzátették, hogy a biztonsági előírások szerint két vagy három munkásnak kell végeznie a javítási munkákat forgalmi időszakban, de Cho egyedül vállalta a feladatot. A rendőrség vizsgálja a biztonsági kamera felvételeit, hogy megértsék a férfi halálának körülményeit. A baleset miatt körülbelül egy órára felfüggesztették a metróközlekedést.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez