Hat évet kapott a fűrészes támadó Japánban

Az AKB48 lánybanda kétségkívül az egyik legnépszerűbb előadó-művészeti csoport Japánban. Tavaly egy találkozón fűrésszel támadt a lányokra egy férfi, amikor még egy őr is megsérült. Most született ítélet.

Az úgynevezett akusukai egy olyan rendezvény, amikor a rajongók személyesen találkozhatnak kedvencükkel, kezet foghatnak és körülbelül 1 percig, néhány szó, és egy közös kép erejéig élvezhetik a bálványok társaságát. A rendezvényeken azonban a lányok komoly veszélybe kerültek, amikor tavaly a csoport két tagját egy őrült „rajongó” fűrésszel hadonászva megtámadta. Az eset után azt is fontolóra vették, hogy megszüntetik a kézfogós rendezvényeket.

Szerencsére a lányok sérülései nem voltak súlyosak, de az incidens megrázta a szórakoztatóipart, és fokozták a biztonsági intézkedéseket a rendezvényeken. Tegnap derült ki, hogy a tavalyi támadót hat év börtönbüntetésre ítélték.

Umeta Szatoru (24) Ivate prefektúra Morioka Kerületi Bíróságán hallhatta az ítéletet, amit a héten hoztak meg. Rina Kavaei és Anna Irijama (19 évesek) megtámadásáért 6 év börtönt kapott. A támadás okán mind a rajongók, mind a lakosság bizalma megrendült a nyilvános rendezvényekben.

A bíró, Okada Takehiko szerint Umeta tette „kegyetlen és nagyon veszélyes volt, ami akár halállal is végződhetett volna. A félelem és mentális károkozás jelentős volt.” Umeta ügyvédje egyébként azzal védekezett, hogy védence súlyos mentális problémákkal küzd, sőt valószínűleg skizofrén is, ez vezethetett oda, hogy így veselkedjen a rendezvényen. Hiába a fellebbezés, a vád gyilkossági kísérlet volt.

Azóta a hasonló lánybandák cégei többször fontolóra vették, hogy megszüntetik a hasonló rendezvényeket, melyre rengeteg külföldi is érkezik a nyugati országokból.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez