Így fog kinézni az új Nemzetközi Repülőtér Pekingben

Kijelenthetjük, hogy a repülőterek nem feltétlen a kedvenc helyeink közé tartoznak, főleg ha a rengeteg sorállásra, várakozásra, lassú biztonsági ellenőrzésekre gondolunk. Kína keményen dolgozik azon, hogy az utasok ne érezzék magukat kellemetlenül. Bemutatták, hogy fog kinézni az új pekingi repülőtér.

A kínaiak által nemrég bemutatott tervek szerint az új Nemzetközi Repülőtér lesz a világ legnagyobb légikikötője. A képek alapján valóban modern és óriási méretű helyet készülnek építeni.

Hozzá kell tennünk, hogy Kínában nem először láthatunk hasonlóan gigászi és egyedi adottságokkal bíró épületeket. Az országban a gazdasági növekedés lehetővé tette, hogy a furcsábbnál furcsább tervek megvalósulhassanak. Példának itt a Galaxy SOHO épület Peking belvárosában, amit szintén az iraki-brit építész, Dame Zaha Hadid tervezett, aki most az új repteret megálmodni tért vissza Kínába.

Galaxy SOHO
Galaxy SOHO

Az új repülőtérnek még nincs hivatalos neve, de az emberek kísérletképpen Tahszing Nemzetközi Repülőtérnek hívják, mivel Tahszing kerületben épül, kb. 40 kilométerre Peking belvárosától.

A világ jelenleg legnagyobb repülőtereinek átlagban 6 kifutópályájuk van, a Tahszing héttel bír majd. Ezen felül évente 100 millió utas befogadására lesz alkalmas, ami közel 6 millióval több, mint amire a jelenleg legforgalmasabb repterek képesek. Az építkezés első szakasza már elkezdődött, várhatóan 2018 őszére fejezik be.

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_zha_beijingnewairport390

Az építész Zaha Hadid gyakorlatilag egyfajta csillaghajóra emlékeztető formavilággal örvendeztette meg a kínaiakat és a világot. A futurisztikus megjelenés mellett technológiailag fejlett, könnyen fenntartható és a forgalomhoz alkalmazkodni képes reptér épül, amelyet nagy sebességű vonatpálya köt majd össze a várossal.

Az új reptér átadása bizonyosan nagy hatással lesz az ázsiai légi közlekedésre, ezen kívül látványosságnak sem utolsó. Elrepülhetünk Kínába, hogy megnézzük a repteret.

th_65d1300db123ce22f6e2569fb36764f8_zha_beijingnewairport197

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez