Putyin népszerűsége az egekben

Az orosz társadalom 85 százaléka bízik elnökében – derült ki a legfrissebb közvélemény kutatásból. A mostani adat 2 százalékkal magasabb a januárinál.

Kire szavazna, ha most vasárnap rendeznék az elnökválasztásokat!?– ezt kérdezte az orosz Társadalmi Vélemény Alapítvány (FOM). A listát magasan, 74%-kal vezeti Vlagyimir Putyin. A többi politikus csak kullog mögötte: Vlagyimir Zsirinovszkij (Liberális Demokrata Párt) 5, Gennyagyij Zjuganov (Kommunista Párt) 4, Mihail Prohorov (Társadalmi Platform és egyben üzletember) 1%-kal. A megkérdezettek összesen 85 százaléka bízik Vlagyimir Putyinban, egészen pontosan 44 teljesen, 41% pedig inkább bízik benne. Az orosz elnök tevékenységét 84% tartja jónak.

Már fél éve a 70% fölött áll Putyin népszerűsége és mivel a mostani adatokat még a múlt heti minszki tárgyalás előtt rögzítették, nem zárja ki a további növekedést Dmitrij Badovszkij, a Kreml közeli ISZEPI Alapítvány elemzője. A Politikai Technológiák Központjának alelnöke, Alekszej Makarkin azonban már árnyalta kissé a képet a RIA Novosztyi cikkében. Szerinte ellentmondásos helyzetet teremtett a Nyugat és Moszkva közötti feszültség. Ilyen helyzetben konszolidálódik a társadalom és a hatalom viszonya, hiszen az utóbbit sokan az egyetlen védelmezőnek tekintik..

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez