Kínai nők ezrei ábrándoznak Putyinról

„Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány? Hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán. Ez az álom oly mesés, ám de jön az ébredés. A királyfi oly kevés, az hogy jön, tévedés.” Nem így vannak már ezzel a kínai nők, akik számára két napja már az orosz elnök az új ideál.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, az APEC (Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés) csúcstalálkozóján egymás mellett ült Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping kínai elnök felesége, Peng Liyuan. A könnyed csevejt az orosz elnök lovagias gesztusa zavarta meg, amikor takaróját didergő szomszédjára terítette.

A kínai hatóságok hiába vágták ki mindenhonnan az incidenst megörökítő felvételeket, a hatás nem maradt el. Sokan vitatták meg azóta a történteket a kínai interneten, akik még #Gondos Putyin és #Putyin a gentleman hashtag-et is létrehoztak. Az online vita során számtalan dicsérő véleményt fogalmaztak meg a hölgyek és egy olyan magabiztos férfi fellépéseként értékelték a gesztust, aki nem figyel mások véleményére. „Putyin mindenképpen példaértékű” – idézte a Lenta.ru az egyik kommentet.

Az eset kapcsán a mai férfi-női egyenjogúság fölött is ítéletet mondtak a Weibo, a kínai közösségi oldal felhasználói. Szerintük a kortárs kínai férfiakból hiányzik a romantika, a lovagiasság és „ha már férjhezmenetelről van szó, akkor olyan férfihoz, mint Putyin”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez