Elhunyt Chespirito, egy egész kontinens megnevettetője

Roberto Gómez Bolaños vagy ahogyan Latin Amerikában ismerik, Chespirito egy egész kontinenst nevettetett és generációk élvezték a humorát.

 

A mexikói tévéslegenda, aki olyan figurákat hozott a képernyőre, amelyek történelmet írnak a kontinensen, 85 éves korában ,,búcsút mondott e világnak”. Két rajzfilmje máig is a legnézettebb Méxikóban, Argentinában, Venezuelában, Perúban és Guatemalában.  Halálával minden idők legsikeresebb latin-amerikai tévés személyisége távozott cancún-i otthonából.

Az El Chavo del Ocho és az El Chapulín Colorado több mint negyven éve vannak a képernyőn – első epizódjaik még a hetvenes évek elején jelentek meg a tévében. A mexikói komikus halála még az államfőt is megszólalásra késztette. Enrique Peña Nieto együttérzését fejezte ki a családnak, és a twitteren azt írta: Mexikó egy olyan ikont veszített el, akinek munkássága minden nemzedéki és országhatárt átlépett.

Mexikó egyik legnagyobb hírcsatornája, a Televisa megszakította tévé-és rádióadását a hír hallatán és a Chespirito epizódjainak bejátszásával emlékezett Bolañosra. A kontinens tévés és rádióműsorai, valamint a gyorsan reagálni tudó internetes hírcsatornák vezető helyen foglalkoznak a szomorú hírrel. Cancún lakóövezetében, ahol Bolenos háza van, a rendőrség az odaáramló tömegek irányítására megerősített egységekkel őrzi a rendet.

,,Mindannyian Chavo del ocho sírásának ,,pi-pi-pi” hangjával, sajttortájával, és annak a bolondozónak a szavaival nőttünk fel, aki egyre csak azt mondogatja mindenkinek, hogy te is bolond vagy és én is bolond  vagyok, mi mind bolondok vagyunk” – mondta egy járókelelő a hírrel kapcsolatban Cancúnban. (foto: getty)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez