Egyetemista fiút öklelt fel egy bika

Egy mississippi diák, aki éppen Spanyolországban folytatja tanulmányait, majdnem pórul járt a helyi szokások felfedezése közben. A fiú egy Ciudad Rodrigóban rendezett bikafuttatásra látogatott el, ahol nem menekült elég ügyesen a több száz kilós állat elől.

A 20 éves Benjamin Milley a Salamancai Egyetemen tanul jelenleg. A közeli kisvárosban rendezett fesztiválon pár napja vett részt, és egy bika számos szúrt sebet ejtett rajta. A bikafuttatás helyszínén a Vöröskereszt egyik sebésze nyújtott elsősegélyt a sérült fiúnak. Az orvos elmondása szerint 30 éves pályafutása alatt még nem látott hasonló mértékű sérülést.

Miután a helyszínen sikerült elállítani a vérzést, Milley-t a salamancai kórházba szállították. A sérülései súlyosak voltak, és rengeteg vért veszített, ezért az intenzív osztályra kellett először szállítani. Szerencséjére a döfések nem értek létfontosságú szervet. Azóta már javult is az állapota, és a kórház tájékoztatása szerint fel fog épülni. Az orvosok azt is megállapították, hogy ha a helyszínen nem állították volna el a vérzést ilyen szakszerűen, akkor Milley valószínűleg belehal a bika által okozott sérülésekbe.

Az amerikai diák esete is jól mutatja, hogy az egyébként sem veszélytelen spanyolországi bikafuttatásokon való részvétel mennyire kockázatos a külföldieknek. Akik csak ideiglenesen tartózkodnak az országban, gyakran nincsenek tisztában azzal, hogyan érdemes viselkedni ilyen helyzetekben a komolyabb sérülés elkerülése érdekében.

(Fotó: Europress/Getty Images | A pamplonai bikafuttatáson készült)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez