Merénylet egy kórház ellen – legkevesebb 20 halott

A bombát épp akkor robbantották fel Kvettában, Beludzsisztán fővárosában amikor ott a helyi ügyvédi kamara megemlékezett elnökéről, aki merénylet áldozata lett. Egyelőre egyik merényletért sem vállalta senki sem a felelősséget. Beludzsisztán Pakisztán határtartománya és különösen forrongó vidék.

Lakói részben a szomszédos Afganisztán, illetve Irán lakóival rokonok és számtalan vallási és törzsi ellentét állítja őket szembe egymással. Sok a síita ebben a tartományban. A fanatikus tálibok őket is eretneknek vagy hitetlennek tekintik. Rendszeresek a merényletek a síita kegyhelyek ellen.

A mostani támadás azért különösen súlyos, mert egy kórház ellen követték el. Minthogy az egészségügyi ellátás pocsék Pakisztánban, ezért a kórházakat még a háborúskodó felek is tiszteletben szokták tartani. Ezért is tartotta emlékülését az ügyvédi kamara éppen egy kórházban. A helyi rendőrfőnök szerint legkevesebb 40 ember megsebesült. Közülük sokak állapota válságos. Így húszról minden valószínűség szerint még emelkedni fog a merénylet halálos áldozatainak száma a dél-pakisztáni Kvettában, ahol ezúttal egy kórházat ért terrortámadás.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez