Megtöri hallgatását Monica Lewinsky

A fehér házi gyakornok, akinek szexuális kapcsolata Bill Clintonnak a kilencvenes évek legnagyobb politikai botrányát okozta, és majdnem Clinton elnöki székébe került, sok évi hallgatás után szólal meg az elnökkel folytatott kapcsolatáról és a botrányról. A Vanity Fair magazinnak írt cikket, amely a héten jelenik meg.

Monica Lewinsky eddig annyira hallgatott a nevét minden háztartásban ismertté tevő ügyről, hogy sokan gondolják úgy, hogy Clintonék lefizették, és megvették hallgatását. A már negyvenéves nő állítása szerint ez egyáltalán nem igaz, és “nem is állhatna távolabb a valóságtól”. Ugyanakkor kijelentette, hogy az elnök és a kormány a botrány idején mindent megtett, hogy tönkretegyék, és az egész ügyet az ő nyakába varrják, örökre tönkre téve ezzel az életét.
Elmondta, hogy a botrány kirobbanása után depresszióba zuhant, annyira, hogy édesanyja még éjszaka sem tágított az ágya mellől, attól tartva, hogy öngyilkos lett. Később pedig a nevén ejtett folt miatt szinte egyáltalán nem tudott munkát szerezni, hiába volt megfelelő végzettsége (szociálpszichológia szakon végzett a London School of Economicsban). Miközben a botrány után elég lett volna igent mondani néhány olyan 10 millió dolláros ajánlatra, amit nem vett be a gyomra.
Most azért kezdett el beszélni az esetről, mert olyan embereknek akar segíteni rendbe tenni az életét, akikhez hozzá hasonlóan a nyilvánosság előtt meghurcoltak és megaláztak – írta a Vanity Fairnek.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez