Orosz oligarcha amerikai neje pácban Franciaországban

Az orosz hatóságok kérésére lefoglalták Janna Bullock két luxusszállodáját a francia síparadicsomban, Courchevelben. A 47 éves korában is vonzó szőke nő Cárina nevű luxusjachtja is veszélyben van, hiszen a 20 millió eurós vételárból még 1.5 millió eurót nem perkált le.

“Putyin áldozatai vagyunk”- mondta a bukott milliárdos nő egy interjúban, ahol kifejtette: akkori férje, Alekszej Kuznyecov még azelőtt szerezte vagyonát, hogy Vlagyimir Putyin Oroszország élére került. Ezért az orosz elnök veszélyesnek tartotta őt. Az orosz hatóságok 400 millió eurót keresnek a bukott oligarchán, aki egykor a moszkvai régió pénzügyi főnöke volt. A Gazprombank Janna Bullock asszonyon 18,5 millió eurót szeretne behajtani.

Kicsoda Janna Bullock, aki jelenleg negyedik férjével Amerikában él? Keveset lehet az életéről tudni: Belorusziában született, angol fordító volt és minden valószínűség szerint a KGB-nek dolgozott. Egy KGB tiszt oldalán érkezett New Yorkba még a nyolcvanas években. Gyorsan megszerezte az amerikai állampolgárságot. Megkezdte ingatlan birodalmának kiépítését. Egy penthouse-ban lakott New Yorkban, a havi törlesztő részlet csekély 36 ezer dollár volt! Nemrég kitették, mert nem fizetett.

Fénykorában a Cárina nevű luxusjachton hajózott. A jacht ára 20 millió euró volt. Janna Bullock még tartozik 1,5 millióval. Ingatlan birodalmát Oroszországban felszámolták, és most sor került a két francia luxusszálloda lefoglalására is. Ezekben a szállodákban egykor az orosz oligarchák krémje mulatott. Egy éjszaka 1500-2000 euróba került. A tökrészeg oligarchákat orosz szánok szállították haza, a bakon kozák egyenruhás kocsis ült. A francia luxusszállodák immár zárva a síparadicsomban és a szép szőke Janna Bullock számtalan perére készül. Nagy túlélő hiszen Belorusziából érkezett Brooklynba- valószínűleg egyetlen KGB igazolvánnyal a zsebében még a nyolcvanas években.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez