Karácsonykor lesz a VB döntő Katarban

Legalábbis ezt javasolja a FIFA előkészítő bizottsága, mely szerint a 2022-es futball világbajnokságot novemberben és decemberben kell megrendezni Katarban, ahol nyáron elviselhetetlen a forróság.

A FIFA mind a hat kontinentális szervezete egyetért ezzel a javaslattal- hangsúlyozta az Ázsiai Labdarúgó Szövetség főnöke. Sheikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa szerint mindenkinek a legelőnyösebb az, ha karácsonyra ér véget a futball világbajnokság. Európa legnagyobb futball klubjai egyáltalán nem így gondolják, hiszen így fontos időszakban lennének kénytelenek a legjobb játékosaikat nélkülözni.

Az európai klubok április- májusi világbajnokságot javasoltak a FIFA-nak. Az előkészítő bizottság viszont a november-decemberi rendezés mellett döntött. A végső szót a FIFA végrehajtó bizottsága mondja majd ki. A testület március 18-19-én ülésezik Zürichben. A FIFA-t sok bírálat érte a katari világbajnokság miatt. Igen sok korrupciós vád is elhangzott, de a legnagyobb gondot az okozza, hogy nyáron, amikor a futball világbajnokságokat meg szokták rendezni, elviselhetetlen a hőség Katarban. Ezért született a novemberi-decemberi javaslat, melyre valószínűleg márciusban a FIFA vezérkar is rábólint majd Zürichben.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez