A FIFA főnöke elutasítja az oroszországi világbajnokság bojkottját

A svájci Sepp Blatter szerint még soha semmilyen bojkott nem vezetett eredményre. Petro Porosenko ukrán elnök javasolta a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság bojkottját arra hivatkozva, hogy “orosz csapatok állomásoznak ukrán területen.”

Porosenko elnök a német bulvárlapnak, a Bild Zeitungnak nyilatkozott és arra kérte “Ukrajna európai és amerikai szövetségeseit, hogy bojkottálják a 2018-as futball-világbajnokságot, ha Oroszország nem vonja ki csapatait Kelet-Ukrajnából.” Moszkva tagadja, hogy a csapatai Ukrajna területén harcolnának. Sepp Blatter, aki már csaknem 80 éves, de újra akarja választatni magát a FIFA élére, közölte: a nyarat részben Oroszországban tölti, hogy meggyőződjön arról, hogy jól haladnak a világbajnokság előkészületei.

Sepp Blatter Bécsben nyilatkozott a sajtónak, ahol részt vett az UEFA kongresszusán. Az európai labdarúgó szövetség újraválasztotta a francia Platinit a szövetség elnökének. Az egykori legendás középpályás futballista nem is tagadja: Sepp Blatter utóda akar lenni a FIFA élén. Platini nagy szerepet játszott abban, hogy Ukrajna és Lengyelország közösen rendezhette meg a futball Európa bajnokságot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez