Shaolin kolostor Ausztráliában is

Hatalmas földterületet vásárolt Ausztráliában a tengerparton a kínai Shaolin kolostor, ahol 1500 éve megalapították az első kungfu iskolát. Maga a kolostor apátja nyújtotta át a csekket a kisváros polgármesterének Ausztráliában.

4 millió 162 ezer ausztrál dollár értékben vásárolt földet Új-Dél-Wales államban a kínai buddhista kolostor. Shoalhaven város polgármestere örömmel fogadta a kolostor vezető apátját, aki maga nyújtotta át a csekket. Shi Yongxin (Si Jonghszin) apát az első olyan buddhista szerzetes Kínában, aki megszerezte az MBA-t, az üzleti élet diplomáját.

“Célunk nem a biznisz, hanem a fejlesztés. Szállodákat, kungfu iskolát, golf pályákat építünk a tengerparton. Természetesen lesz templom is. A modern életben a kereskedelem fontos szerepet játszik, ezért mi sem mondhatunk le róla. De nálunk a biznisz nem öncél, hanem a fejlesztés eszköze”- magyarázta a Shaolin kolostor elöljárója Ausztráliában.

A gazdasági reform kezdete óta (1978) többszázezer kínai vándorolt be Ausztráliába, ahol igen fontos szerepet játszanak a gazdasági életben. Ausztrália első számú gazdasági partnere már régóta Kína, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy a fejlett országok közül egyedül Ausztrália tudta elkerülni a globális pénzügyi válság kínos következményeit (2007-2009).

A Shaolin kolostor rohamtempóban modernizálódik az új apát irányításával. Az Alibaba, a világ legnagyobb internetes kereskedője, támogatja a Shaolin kolostort. Így a buddhista szerzetesek tanításai és a kungfu rejtelmei letölthetőek az internetről. Egyáltalán nem szükséges tehát, hogy valaki elzarándokoljon a Shaolin kolostorba, ahol először fejlesztették tökélyre a kungfu-t, a fegyvertelen önvédelmet. Elég egy mobilapplikáció és mindenki otthon is elsajátíthatja a több mint 1500 éves kínai önvédelmi módszereket.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez