Alkoholista orosz medvéket ápol Brigitte Bardot

Nem hiába rakják ki az állatketrecek fölé az „Etetni tilos!” feliratot – bizonyítja ezúttal két orosz medve, akiket egy romániai elvonókúrán kezelnek majd.

Körülbelül húsz évig élt a medvepár egy szocsi étterem szűkös ketrecében, amely tele volt törött üvegekkel és bűzlött a szeméttől. A vendégek miatt teljesen lecsúsztak az állatok, mivel a jópofának tűnő „csak egy-két kortyot adok” alkoholistává tette őket. A leitatást az étteremtulajdonos sem korlátozta, mert szerinte jó a sör a medvének Szocsi klímája miatt.

Végül állatvédők vették kézbe az ügyet és elérték, hogy a medvék Brassóba utazhassanak egy elvonókúrára. A rehabilitáció költségeit a francia Brigitte Bardot Alapítvány és a brit Big Hearts Foundation állja – tájékoztatta az utóbbi állatvédő szervezet munkatársa, Anna Kogon az ITAR-TASZSZ hírügynökséget.

Bár a bíróság a nem megfelelő körülmények miatt már február elején döntött a medvék elkobozásáról, márciusig még az étteremben laknak. Szergej Zenkov, orosz környezetvédelmi miniszter elmondta a hírügynökségnek, hogy bár részükről nincs akadálya a külföldi elvonókúrának, az adminisztrációt az állatvédőknek kell elintézniük. Hogy eredményes lesz-e a romániai kezelés, egyelőre nem tudni. Ahogy azt sem, mi lesz azután a medvék sorsa. Befogadásukat ugyanis eddig visszautasították az orosz állatkertek, mondván alkoholista állatokat nem szeretnének.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez