Fut a medve a sínek között, kegyetlen végkifejlet – videó

Az első öt dolog között, ami Oroszországgal kapcsolatban eszünkbe jut, a medve biztosan ott van. Bár Moszkva utcáin nem sétálnak a Miskák, valóban sokszor szólnak róluk az orosz hírek. Ezúttal szomorú a kontextus: két év szabadságvesztés fenyeget kegyetlen mozdonyvezetőket.

A múlt héten került fel az internetre az a norilszki videó, amelyen egy medve menekül a síneken egy mozdony elől. A sötétség, a zaj, a sebesség, de lehet, hogy a félelem lefagyasztotta az állatot, és nem jutott eszébe, hogy oldalra kitérjen. A felvétel szerint a mozdonyvezető sem jelzett, éppen ellenkezőleg. Jól hallható, ahogy egyik társa buzdítja: „Menj át rajta, menj át rajta!”

Bár meglehetősen lazák az állatkínzással kapcsolatos törvények Oroszországban, óriási felháborodást váltott ki az eset. Pénteken az is felmerült, hogy eljárást indítanak a norilszki vasút ellen. Ha a vádlottakat bűnösnek találják, két év szabadságvesztést kaphatnak.

A Norilsk Nickel, a mozdony tulajdonosa azzal védekezik, hogy a medve túlélhette a támadást. A Regnum hírportál értesülései szerint semmilyen nyomot, vagy vért nem találtak az állat után a helyszínen. Feltételezik, hogy csak félrelökhette az üldözöttet a mozdony hóekéje.

Ha ez igaz is, akkor sem biztos, hogy a medve ép bőrrel megússza. Sőt: ebben az esetben még csak az sem biztos, hogy a gázolás általi halál a legrosszabb vég számára. Az akármennyire megsérült állat a hidegben halálra fagyhat, és a karácsony miatt aligha venné őt észre valaki – vázolta fel a legszörnyűbb forgatókönyvet Igor Csesztin, a WWF Russia medveszakértője a Rusnovosti.ru kérdésére.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez