Így növelhető a medvével a libidó?

Tudta, hogy az elefántcsonton kívül más állatok testrészeivel is kereskednek illegálisan Kínában? Újabban a medvemancs iránt nő a kereslet, amit könnyedén elégítenek ki a csempészek az orosz-kínai határon. De vajon miért kell a medvemancs a kínaiaknak?

Potencianövelő és lázcsökkentő hatása miatt szereti a medvemancsot a kínai orvoslás. Ezenkívül ételkülönlegességként és exkluzív ajándékként is használják – egyre többen a gazdasági fejlődésnek köszönhetően. Kínában azonban védett állat a medve, és szigorúan büntetik az orvvadászatot. Az így adódó hiányt az oroszországi csempészet pótolja.

Az elmúlt három hónapban 31 (idén eddig összesen 40 kg) medvemancsot foglaltak le a hatóságok a kínai-orosz határon – számolt be a The Siberian Times. Ennél jóval nagyobb fogás is akadt már 2013-ban, amikor 213 mancsot próbált átcsempészni Kínába két orosz állampolgár.

Sajnos az érintett területek kincsesbányának számítanak a csempészek számára. Itt ugyanis nagy számban élnek a barna medvék. Az illegális medvemancs-kereskedelem viszont nemcsak az orvvadászat miatt problémás. Félő, hogy a medvéken kívül a szibériai tigrist és a távol-keleti leopárdot is érinti. Márpedig ez a két faj természetvédelmileg veszélyeztetettnek számít. Az előbbinek 450, az utóbbinak csupán 40 példánya él vadon jelenleg.

Bár az orosz medvemancsot akár húszszoros áron is megveszik Kínában, nem minden szibériai vadász örül a nagy keresletnek. Közülük sokan keseregnek, hogy elvész az igazi medvevadászat varázsa – számolt be korábban a The New York Times. Az igazi medvevadászok nagyon türelmesek: felállítják a csapdát, zajt csapnak, bekerítik a közeledő állatot, végül kilövik. Ezzel szemben reflektoraikkal és puskáikkal szétbarmolják az évszázados szokásokat a gyors terepjárón érkező orrvadászok.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez