Zee Town – épül a Facebook saját városa

Egész kis várost épít a Facebook alapító atyja, Mark Zuckerberg San Franciscóban, a híres öböl partján. 80 hektáron 10 ezer Facebook alkalmazottat kell elhelyezni olyan körülmények között, hogy továbbra is kreatívak maradjanak.

“Zee town”- ez a Facebook város neve, a várható költségek meghaladják a 200 milliárd dollárt. Jelenleg a cég központja a Menlo parkban van, nem messze az új Facebook várostól. Ebben minden lenne a munkahelyeken kívül: lakások, szállodák, bevásárló központok és fitnesztermek. Egyelőre gond, hogy csak autóval lehetne megközelíteni mindent, pedig a Facebook filozófiája az alternatív energiahordozókra épít. A cég ígéri, hogy töpreng a megoldáson.

Hol tart most Facebook város? Mark Zuckerberg már leperkált 400 millió dollárt a 80 hektáros területért San Francisco egyik legfestőibb részén. A Zee town építésére felkérték Amerika legnevesebb építészet, Frank Gehryt. Ő építette a Guggenheim múzeumot Bilbaoban és a Louis Vuitton központot Párizsban. A híres építész még nem mondott igent.

Vajon maga Mark Zuckerberg beköltözik-e a Facebook városba? Ez aligha valószínű, hiszen a Menlo park közelében már remek körülmények között lakik. Öt perces sétával beér a munkahelyére. A Facebook különben is egyre kevésbé érdekli az alapító atyát, akinek új világmegváltó terve az, hogy mindenki jusson internethez az egész világon.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez