Aggódik a pénz miatt? Keressen egy gazdag férfit!

Ezt tanácsolta egy orosz tisztviselő azoknak a női tanároknak, akik kifejezték aggodalmukat csökkenő fizetésük miatt. Véleménye szerint egy gazdag férfi minden problémájukat megoldaná, írja a The Moscow Times.

Nikolai Kosarev helyi hivatalnok és az Összorosz Népi Front regionális vezetője mondta ezt a pénzügyi helyzetéért aggódó női hallgatóságának Szverdlovszkban. “Azt tanácsolnám önöknek: koncentráljanak inkább a magánéletükre, és keressenek maguknak egy jól kereső férfit. Rengeteg rendes ember van itt Oroszországban, például a bányászok” – közölte Kosarev, aki egyébként egy bányásziskola rektora is.Hozzátette még, hogy amennyiben az újonnan talált férjek valamelyike nem megfelelően bánna a feleségével, az Összorosz Népi Front azonnal a segítségükre siet majd.

A férfi később azt mondta, hogy kiforgatták a szavait, de nem igazán sikerült rendbe hoznia a dolgot további szexista megnyilvánulásaival sem. “Véleményem szerint egy nő a boldogságát a családon belül találja meg” – nyilatkozta az Ura.ru híroldalnak. – “Nem kéne dolgoznia a pénzért, a férjnek kellene őt eltartania. Különben a nők minden idejét elveszi a 40 órás munkahét, miközben arra kéne figyelniük, hogy szeressék, tanítsák a gyerekeket és felügyeljék a háztartás működését.”

Azon néhány női tanár előtt, akik nem fogadják meg Kosarev bölcs szavait, igazán borús jövő áll. Még szeptemberben vontak meg 325 millió forintnyi támogatást a régióban tanító pedagógusok fizetéséből. A Szverdlovszkban dolgozó tanárok havi 29,600 rubelt (130,000 forint) keresnek, ami valamivel a nemzetközi átlag (körülbelül 30,000 rubel – 132,000 forint) alatt van.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez