Három férfi házasodott össze Thaiföldön

Mármint egymással. Bár a thai törvények nem ismerik el az azonos neműek közötti házasságot, a buddhista törvények igen. A három férfi, Joke, Bell és Art Valentin-napon kötötték össze életüket.

A világ első, három azonos nemű közötti házassága Uthani Thani tartományban köttetett, Thaiföldön. A három férfi esküvői képei azóta bejárták az internetet, szerencsére a legtöbb megosztás pozitívan állt Joke, Bell és Art legboldogabb napjához. “Néhányan valószínűleg nem értenek egyet döntésünkkel, de az internet segítségével rengeteg olyan emberre lettünk figyelmesek, akik elfogadnak minket. A szerelemnek nincs határa” – mondta el Bell.

Art és Joke munkahelyükön ismerkedtek meg egymással és már öt éve élnek együtt. A páros különböző bulikon találkozott Bell-el, aki akkor még menedzsmentet tanult a Phitsanuloke Egyetemen. Hamar rájöttek, hogy valami különlegeset éreznek egymás iránt, a hármas házasság ötlete akkor vált valódi tervvé, amikor Bell kórházba került egy veleszületett betegség miatt. Az egyetlen leküzdendő akadály az volt, hogy megkérjék Bell kezét apjától, aki végül igent mondott.

Thaiföld az egyik legelfogadóbb ország a melegekkel szemben Ázsiában, de ennek ellenére a polgárok szemében nem általánosan elfogadott dolog az ilyesmi. Mivel egyre több LGBT-elfogadó (LMBT – Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek) szervezet és médiaszerv van jelen az országban, Joke, Bell és Art szerint jó irányba halad Thaiföld.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez