Háborús lövedék a poggyászokban

Két darab első világháborús tüzérségi lövedéket találtak a chicagói OÍHare nemzetközi repülőtéren egy Londonból érkező gép poggyászainak ellenőrzésekor – közölték kedden az amerikai hatóságok.

Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) közlése szerint a lövedékeket egy 16 és egy 17 éves diák csomagjaiban találták, akik egy európai iskolai kirándulásról tértek haza az Egyesült Államokba. A diákok azt mondták a hatóságnak, hogy egy franciaországi világháborús helyszínen jutottak hozzá a lövedékekhez, bár az nem világos, hogy pontosan milyen módon.

A TSA szóvivője szerint a lövedékek hatástalanítva voltak, és azok miatt “soha senki nem volt veszélyben”. A TSA szakértői szerint vélhetően két 77 milliméteres francia tüzérségi lövedékről van szó.

A lövedékeket még helyi idő szerint hétfőn este találták meg egy poggyászellenőrzés során az O’Hare reptéren, ahol a diákok egy Seattle-be tartó járatra szálltak át. A fiatalokat a lövedékek elkobzását és kihallgatásukat követően továbbengedték, és nem indítottak ellenük eljárást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez