Szexuális ragadozók színpadává válhat a Tinder

A Tinder társkereső alkalmazás büszkén állította, hogy hétmillió társkeresőt hoz össze világszerte egy nap alatt. Az applikáció viszont egyben forradalmasította az alkalmi szexet, akár tizenhárom évesek körében.

A Tinder múlt év szeptemberében jelent meg az USA-ban, és terjedt el világszerte a párkapcsolatot keresők körében. Nagy sikerre tett szert, mivel gyorsabb volt, mint más ismerkedős oldalak. Van még egy különlegessége, hogy GPS-el méri be a felhasználók helyét, és az alapján ajánlja a keresők figyelmébe a közelében lévő, hasonló érdeklődési körrel rendelkező ismerkedni vágyókat.

Az alkalmazás szépséghibája azonban már kezd kirajzolódni. A dailymail.co.uk szerkesztőségében életre keltettek egy fiktív tizenhárom éves lányt, akit belevetettek a Tinder világába. Mindenféle nehézség nélkül tudták őt regisztrálni, annak ellenére, hogy Cloe még csak tizenhárom évesnek adta ki magát. Pár percen belül rengeteg levelet kapott a lány, idősebb férfiaktól is, és nem épp tündérmesébe illő tartalommal.

„A melltartódat is vedd le, csak én fogom látni”- ezt a választ kapta, amikor küldött magáról egy fényképet egy felhasználónak. Nyílt beszélgetések folynak a szexről, az alkalmi együttlétről, és ami még szembetűnőbb, hogy rengeteg idősebb férfi kezd barátkozni fiatal lányokkal.

Ki kell hogy mondjuk, a pedofil és perverz emberek számára rövid időn belül maga a paradicsom lehet az oldal, de ne így legyen. Az alkalmazáson elég beállítani, hogy milyen korosztályban keresnek lányokat, és milyen távolságban. A GPS radarjai pedig füttyszóra megmutatják a szomszédságukban élő lányokat, fiúkat. Így már nem nehéz számukra csak úgy összefutni a kiskorúakkal az utcán, vagy beszélgetést kezdeményezni velük, amiben a második mondat után már meztelen képet kérhetnek tőlük. A regisztrált profilból kiderül a munkahely és az érdeklődési kör is, így szem előtt tarthat bárki bárkit. Az idősebbek elhitethetik, hogy tizenévesek, vagy akár azt, hogy nőtlen férfiak. De ez a fegyver a másik oldal kezében is ott van, a fiatalok is bátran mondhatnak pár évvel többet, ha a korukról kérdezik őket.

Sokan vészmadaraknak hiszik majd az olyan embereket, akik nemcsak a jó és szép dolgokat látják a Tinderben, de tény, hogy sok szülő el sem bírja képzelni mi minden folyik ott.

A Tinder azzal védekezik, hogy szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelnie annak aki regisztrálni szeretne az oldalon. Facebook profil nélkül senki sem regisztrálhat, így senki sem adhatja ki magát valaki másnak. Ezt persze nagyon egyszerű megkerülni, elég létrehozni egy kamu profilt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a dailymail szerkesztősége. A gyerekek pedig már nem egyszer bebizonyították, hogy meg tudják kerülni a felnőttek által állított elektronikus akadályokat. Szóval senki sem tudhatja, hogy kik a legfiatalabbak, akik a Tinderen tengetik mindennapjaikat.

Egy felmérés szerint az oldalon szereplők hatvan százalékától már kértek szexuális képeket, és tizenöt százalékuk küldött vad idegen embereknek erotikus fotót. David Selous konzervatív képviselő és egyben apa, teljesen ledöbbent a hír hallatán. Sajnos nem lehet azt ellenőrizni, hogy a gyerekek milyen oldalakat látogatnak, de „sok más lehetőség van, amivel távol tudjuk tartani gyermekeinket a veszélytől”.

Fotók: dailymail.co.uk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez