Lelőtték a razzia során, nem találtak semmit

David Hooks és felesége éppen békésen aludtak Georgia állambeli otthonukban, amikor észrevették, hogy eltakart arcú emberek vannak a ház körül. Hooks tartott otthon fegyvert (ahogyan rengeteg amerikai) és mivel úgy érezte veszélyeztetik az ő és családja életét az ismeretlen birtokháborítók, magához vette pisztolyát.

“A rendőrök betörték a hátsó ajtót, majd beléptek és összesen 16 lövést adtak le. Semmi nem támasztja alá, hogy David Hooks elsütötte volna fegyverét” – mondta el a Hooks család ügyvédje, Mitchell Shook.
De miért is voltak ennek a férfinak a házában a rendőrök? Állítólag egy letartóztatott bűnöző, aki ellopta Hooks egyik autóját, azt állította, hogy a nála lévő kábítószert a járműben találta. Ezért.
Rodney Garrett egy átlátszó zacskót zsákmányolt a kocsiból, amiben végül pénz helyett, metamfetamint talált. Mivel félt, hogy rosszul sülhet el a dolog számára, inkább feladta magát a rendőrségen. Hooks egyébként a kocsi eltűnésekor azonnal bejelentette azt a rendőrségnek, tehát meg sem próbálta titkolni, hogy az elvileg drogokkal telepakolt autót valaki elvitte.
Még aznap este 10-re szerzett a rendőrség egy házkutatási parancsot és egy órával később már a Hooks háznál álltak készenlétben. Shook elmondta, hogy a házkutatásiban nem volt benne az a pont, ami arra hatalmazza fel a rendőrséget, hogy kérdés nélkül belépjenek az ingatlan területére, így teljes mértékben illegális módon jártak el. Ilyen esetekben kötelező informálni a gyanúsítottat, hogy a helyszínen vannak és magukat azonosítani.
Az összesen 44 órás kutatás során végül semmit sem találtak a férfi házában. Shook elmondta, hogy védence elkötelezett apa és férj, nem pedig egy drogdíler. Többször került ellenőrzésre a múltja, hogy munkája során beléphessen katonai bázisokra és már akkor sem találtak semmit.
A StopTheDrugWar.org adatai szerint Hooks volt a 34. áldozata az Egyesült Államok drogok elleni harcának ebben az évben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez