A holtteste miatt akart hozzámenni Charles Mansonhoz a menyasszonya

A börtönben ülő sorozatgyilkos, Charles Manson hónapokkal ezelőtt kapott engedélyt arra, hogy házasságot kössön a 26 éves Afton Elaine Burtonnel, de a frigy végül nem jött létre. Most kiderült, mi motiválta eddig a fiatal menyasszonyt.

Manson az egyik leghírhedtebb elítélt bűnöző az Egyesült Államokban. Az 1960-as években valóságos szektát alakított ki maga körül, melynek tagjait gyilkosságokra utasította. Számos ember haláláért felelős, ezért 1971-ben halálra ítélték. Később büntetését megváltoztatták életfogytig tartó szabadságvesztésre, az esetleges szabadlábra helyezését pedig bizonyos időközönként mérlegelik.

Afton Burton már évek óta látogatta a pszichopata gyilkost a börtönben, és különös románc alakult ki kettejük között. Korábban a lány úgy nyilatkozott, hogy „ők ketten egymásnak lettek rendelve.” A most 80 éves elítélt négy hónapja kapta meg az engedélyt, hogy egybekelhessenek. Ez annak ellenére nem történ meg, hogy az engedély hatálya néhány napja lejárt.

Mint kiderült, a halasztás oka az, hogy Burton csak azért akart hozzámenni Mansonhoz, hogy halála után ki tudja állítani a holttestét Los Angelesben. A tervet barátaival közösen találták ki, a Lenin-mauzóleum mintájára, és hatalmas profitot vártak tőle, ha sikerül megvalósítani. Ez most már aligha fog megtörténni, miután kiderült a lány igazi szándéka. Manson szerint a terv eleve hülyeség volt, ugyanis ő meg van győződve róla, hogy halhatatlan, aminek már többször is hangot adott.

(Fotó: Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez