Kivégzése előtti napon kért kegyelmet

Kelly Gissendanert gyilkosságban való bűnrészességért ítélték el, kivégzésének órája pedig vészesen közeledik. Most az utolsó szalmaszálba kapaszkodva próbálja kiharcolni a kegyelmet ügyvédei segítségével.

Gissendaner lenne 70 éve az első nő, akit Georgia államban kivégeznek. Már az utolsó vacsorára is leadta a kérését, de az utolsó pillanatban még megmenekülhet a méreginjekció elől, ha a kérelme pozitív elbírálásban részesül.

A halálra ítélt nő bűne, hogy elsődleges szerepet játszott férje megölésében. Bár konkrétan nem ő volt, aki halálra szúrta a férfit, de ő tervelte ki az egészet, és a gyilkosság után el is ment a helyszínre ellenőrizni, hogy minden „rendben” ment-e.

Ügyvédei szerint azonban azóta megtalálta Istent, és teljes felelősséget vállal a tetteiért. A börtönben mintarabként viselkedik, ami szintén jelzi, hogy megváltozott és megbánta, amit tett. Ráadásul a gyilkosságot ténylegesen elkövető Gary Owen (aki a nő szeretője volt) is „csak” életfogytig tartó börtönt kapott.

Az ítélet végrehajtása szerda estére lett kitűzve. Gissendaner csak abban az esetben menekülhet meg, ha addig elhalasztják a kivégzést vagy a bíróság megváltoztatja a kiszabott büntetést.

(Fotó: Europress/Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez