Krími nyaralóval jutalmaz az orosz hadsereg

Miért érdemes szolgálatot vállalnia egy orosz katonának a kietlen és hideg Arktiszon? A választ a hadügyminisztérium lakhatási ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője, Szergej Pirogov adta meg.

Oroszország különösebben nem csinál abból titkot, hogy terjeszkedni kíván az Északi-sarkon. Egyrészt szeretné visszahódítani a Szovjetunió felbomlása után elveszített területeket, másrészt újabb, nyersanyagokban gazdagokat szerezne. A vízi és szárazföldi bázisok mellé azonban hiába tervez két további szárazföldit is Murmanszkban és a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben, a kemény viszonyok miatt nem sok katona megy szívesen északra.

Ezen most ingatlanokkal próbál változtatni a hadügyminisztérium. Az Arktiszon szolgálatot teljesítő katonáknak a Krímben, Szocsiban és más, fejlett infrastruktúrával ellátott orosz városokban kínálnak házakat. Szergej Pirogov szerint ezzel az önkéntesek száma is növekedhet. Az Interfax hírügynökségnek azt is elmondta, hogy az elmúlt két évben az Északi Flotta már több mint 2.300 katonáját jutalmazták dél-, illetve közép-oroszországi ingatlanokkal.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez