Hogyan kerül tigrishús a kínai levesbe?

Az új Arany háromszögben szinte minden olyan állati termék kapható, amely másutt be van tiltva. Ezt állapította meg egy nemzetközi környezetvédelmi szervezet. Az új Arany háromszög Laosz, Mianmar és Thaiföld határán van, nagyrészt Bokeo tartományban, Laoszban.

Régebben a kábítószer volt az Arany háromszög fő exportcikke. Ez most kissé háttérbe szorult, bár most is minden bőven kapható éppúgy, mint a lengén öltözött fiatal nők. A szerencsejáték-szalonok éjjel-nappal nyitva vannak. Miért? Közel van Kína. Olyannyira, hogy az órák a pekingi időt mutatják, és mindenütt ott vannak a kínai írásjelek. Az új Arany háromszög úgy él, mintha Kína különleges körzete lenne- állapítja meg az Environmental Investigation Agency friss jelentése.

Mit szeretnek a kínaiak? Tigrishúst a levesben, vagy tigrispéniszport. A védett állat különböző részeinek csodálatos varázserőt tulajdonítanak a Mennyei-Birodalomban. De ugyanígy kedvelik a ritka majmokat, vagy a medvetalpat. Ez mind megtalálható az Arany háromszögben Laosz, Mianmar és Thaiföld határvidékén. Olyannyira, hogy egyes gazdák már tenyésztik is a tigrist eladásra. A nemzetközi környezetvédelmi szervezet sürgeti a laoszi kormányt, hogy csináljon rendet az Arany háromszögben. A jelentés írói realisták: pontosan látják, hogy az Arany háromszög nagy pénzt hoz, hiszen a kínaiak hajlandók sokat fizetni azért, hogy tigris főljön a levesükben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez