Ámokfutó a New Orleans-i reptéren

A 62 éves Richard White egy késsel hadonászott a New Orleans-i nemzetközi reptéren. A biztonsági szolgálat tagjai hamar ártalmatlanították a férfit, akit súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Összesen három lövés érte White-ot, a lábán, a mellkasán és az arcán. A BBC szerint a férfi nem volt magánál, amikor a mentősök elszállították, de életben volt.

Állítólag először egy, a repülőtéren szolgálatot teljesítő biztonsági őrt támadott meg rovarirtóval, majd egy másikat sebesített meg hirtelen előrántott késével. Senki sem sérült meg komolyabban, bár többeket el kellett látni, mert apró sebeket kaptak. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi mit keresett a repülőtéren, a BBC azt mondja, nincsen elég információjuk az esetről, hogy meg tudják mondani, vajon utasként volt-e White a helyszínen. Annyi azonban kiderült, hogy taxisofőr és nem büntetett előéletű.

Twitter / Farah Stockman
Twitter / Farah Stockman

A szemtanúk közül sokan azonnal megosztották az esetet az interneten, még egy újságíró is a helyszínen volt véletlenül. Farah Stockman, aki a Boston Globe-nak dolgozik, rögtön kiírta Twitterre, hogy “Lövéseket hallani, mindenki elbújt, mi pedig sikeresen kijutottunk az épületből. Egy férfi vérbe fagyva fekszik a földön.”

A lövöldözés helyszínét lezárták, de a reptér többi része továbbra is nyitva áll az utasok számára.

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez