Voronyezsi-magyar együttműködési szerződés

Az 52.200 négyzetkilométeres , 2,3 millió lakosú voronyezsi régió a 16., mellyel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködési szerződést írt alá.

Az Orosz Kulturális Központban megtartott magyar-orosz üzletember-találkozó vendégeit először Leonid Surigin, az Orosz Föderáció Kereskedelmi Képviseletének vezetője üdvözölte. Rövid beszédében kiemelte Vlagyimir Putyin közelmúltbeli látogatásának és az akkor aláírt szerződéseknek a jelentőségét.

Tóth Imre, az MKIK magyar-orosz tagozatának tiszteletbeli elnöke megemlítette, hogy bár a két ország kereskedelme 14,3 %-kal csökkent, ez még mindig kisebb, mint az osztrák 18 vagy a német 22 százalékos visszaesés. A kapcsolatok nagyon intenzívek, csak áprilisban 4-5 delegáció utazik ki Oroszországba.

A voronyezsi delegáció vezetője, a terület kormányzóhelyettese, Andrej Revkov beszélt a régióról. Kiemelte kiváló mezőgazdasági adottságaikat (példaként említette, hogy a régió termeli az orosz cukortermelés 11,2 %-át és a növényi olaj 16 %-át), fontos ipari létesítményeiket  (köztük repülőgépgyárat is), fejlett közlekedési infrastruktúrájukat, pezsgő kulturális életüket és azt ott található sok egyetemet és főiskolát.
Később a delegáció tagjai ismertették a beruházási lehetőségeket, ill. a céget, melyet képviselnek. A bemutatkozások után magyar részről Tóth Imre, orosz részről Jurij Goncsarov, a voronyezsi régió kereskedelmi kamarájának elnöke írta alá az együttműködési szerződést. A nagy érdeklődéssel kísért beszámolókat B2B beszélgetések követték.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez